Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Παραμονή στις σχολικές μονάδες εκτός διδακτικού ωραρίου

Υπενθυμίζουμε ότι, εκτός των ημερών απεργίας, η σχετική με τη λειτουργία των σχολείων νομοθεσία ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στα σχολεία πέρα από τις ώρες διδασκαλίας ΜΌΝΟ αν τους έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο από το σύλλογο διδασκόντων (Ν. 1566/85) ή με πράξη του/της διευθυντή/τριας του σχολείου, δηλαδή γραπτώς, (Υπουργική Απόφαση Φ353.1/324/105657/Δ1) μέχρι έξι ώρες την ημέρα ή μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα.

Δεν έχει προκύψει καμία νεώτερη διάταξη που να αλλάζει, για αυτή τη σχολική χρονική χρονιά, τα παραπάνω δεδομένα.

Δείτε και παλαιότερη σχετική ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

4 σχόλια:

  1. Η υπενθύμιση είναι γιατί ερμηνεύουν τα μανάρια της ΕΛΜΕ κατά πως τους συμφέρει το νόμο και δίνουν ωραίες ιδέες σε πρώην συνδικαλιστές και νυν διευθυντές που απαιτούν αυτο που απαιτεί η ΕΛΜΕ όταν απεργούμε, αλλά καταδικάζει και πολεμά όταν δεν απεργούμε. Ότι δηλαδή κάνει κάποιος με διπολική συμπεριφορά. Αυτή και άλλες παρόμοιες δηλώσεις σας βοηθούν απίστευτα στον αγώνα μας, το να δηλώνουμε ότι δουλεύουμε τριάντα ώρες την εβδομάδα, όταν οι υπόλοιποι δουλεύουν σαράντα συν τις όποιες υπερωρίες, ή ακόμη χειρότερα δουλεύουν σε ωράρια λάστιχο. Μπράβο παιδιά. Καλά το πάτε, συνεχίστε να γράφετε ότι σας κατέβει και σίγουρα θα πάρουμε και την κοινωνία μαζί μας. Ή καλύτερα ότι ληγμένο γιαούρτι έχει να μας πετάξει η κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ενημερωθώ για την πρόοδο του παιδιού μου πρέπει να πάρω μια εβδομάδα άδεια διότι το ένα πέμπτο των καθηγητών του ΄΄δέχεται΄΄ -άκου δέχεται - Δευτέρα το άλλο Τρίτη κλπ.
    Επίσης είναι απαράδεκτο να χάνει μάθημα ο μαθητής επειδή η ΕΛΜΕ αποφάσισε να έρθει στο διάλειμμα για ενημέρωση. Το διάλειμμα κρατά όλη την ώρα. Αλλα λεει η υπουργική απόφαση.
    Μια χαρά τα λέει ο παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βγάλτε αυτό το κατάπτυστο κείμενο συνάδελφοι. Εδώ ο κόσμος καίγεται και η ελμε ξυρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή