Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Απόφαση συνέλευσης των προέδρων

Στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που έγινε χθες (20/9/2013) αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας για Δευτέρα 23/9 και Τρίτη 24/9, γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την Τρίτη και συνέλευση των προέδρων την Τετάρτη για τη συνέχιση του αγώνα. Να προσθέσουμε ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να εισηγηθεί απεργία για Τρίτη-Τετάρτη στην οποία ενδεχόμενα να μπει και η ΓΣΕΕ.
Σχεδόν όλες οι ΕΛΜΕ κατέβηκαν στη συνέλευση με πρόταση για κάποιας μορφής συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων ενώ η πλειονότητα των ΕΛΜΕ είχε ψηφίσει 5νθήμερη απεργία. Καταστατικά όμως, όπως αναφέραμε και άλλη φορά, απαιτούνται τα  2/3 των ψήφων που αντιστοιχούν σε κάθε ΕΛΜΕ (κάθε ΕΛΜΕ έχει δύναμη ψήφων ανάλογη με τον αριθμό των συνέδρων του τελευταίου συνεδρίου της ΟΛΜΕ, πχ η Ξάνθη έχει 6 ψήφους). Έτσι η απόφαση για πενθήμερες δεν πέρασε, πολύ οριακά, (έλλειπαν 4 ψήφοι) καθώς είχε την πλειοψηφία, αλλά όχι τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνται.
Με δεδομένο ότι, όπως αναφέρθηκε, σχεδόν όλες οι ΕΛΜΕ είχαν αποφασίσει με τον ένα ή άλλο τρόπο συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων άρχισε μία σειρά από εξαντλητικές προσπάθειες να βρεθεί μια πρόταση την οποία να μπορούν να ψηφίσουν τα 2/3 των προέδρων στα πλαίσια των εξουσιοδοτήσεων που είχαν.
Τελικά γύρω στις 2πμ πάρθηκε η απόφαση που προαναφέρθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου