Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Στη συνάντηση των επιτροπών αγώνα την Τρίτη 10/9/2013 αποφασίστηκαν:
h Το χθεσινό συλλαλητήριο (11/9/2013) με τους δασκάλους/ες το οποίο έγινε με επιτυχία.
h Μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων στη διασταύρωση έξω από το χώρο των 2ου ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Η δράση θα γίνει Παρασκευή μεσημέρι. Ακριβής ώρα και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα.
h Τη Δευτέρα, όλοι/ες οι απεργοί θα βρίσκονται έξω από τα σχολεία τους με θα μπλουζάκια της ΕΛΜΕ (τα οποία θα είναι έτοιμα σήμερα Πέμπτη) για την ενημέρωση των μαθητών/τριών και των μη απεργών.
h Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία. Απευθυνόμαστε και στα άλλα σωματεία που θα αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις για τη Δευτέρα. Μετά το συλλαλητήριο θα γίνει ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση.
h Δευτέρα στις 8μμ ανοιχτό ΔΣ και συνάντηση με τις επιτροπές αγώνα.
h Τρίτη εκτός από την αυτονόητη παρουσία μας έξω από τα σχολεία το πρωί, θα γίνει το βράδυ συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων.
h Τετάρτη συνάντηση-συζήτηση με τους γονείς.

Προτάθηκε να γίνει ένα σχολείο κέντρο συναντήσεων και επιχειρήσεων. Θα ερευνήσουμε αν και που θα είναι αυτό δυνατό.


Είναι πιθανόν να χρειαστεί να συναντηθούμε και ενδιάμεσα. Θα ενημερωθείτε με sms.

4 σχόλια:

  1. παρουσία έξω από τα σχολεία!!!
    τρομοκρατία και εκφοβισμός των συναδέλφων!!

    εσείς είστε δημοκράτες ή φασίστες??
    εσείς οι αριστεροί φασίστες, διαφέρετε σε κάτι, από τους δεξιούς φασίστες??
    η υπεροψία και η αλαζονεία σας, σας οδηγεί σε άσχημα μονοπάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλαζονεία τους βασίζεται σε 30 ψήφους σε μια συνλέλευση 130 ατόμων οι οποίοι αντιπροσωπεύουν 800 συναδέλφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι καλά, λέγαμε στις συνελεύσεις ότι πρέπει να συσπειρωθούν - συσπειρώσουμε - συσπειρώσετε οι (τους) συνάδελφοι (συναδέλφους). Μάλιστα ήταν κι ο κύριος στόχος προκειμένου να υπάρξουν αυξημένα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία.

    Αυτό υποτίθεται ότι θα γινόταν με συνεχείς επισκέψεις στα σχολεία προς ενημέρωση των συναδέλφων μιας και από 2 Σεπτεμβρίου όλοι θα ήταν στα σχολεία και μιας και θα ήταν πιο χαλαρά τα ωρολόγια προγράμματα αφού ήταν περίοδος επαναληπτικών εξετάσεων κι όχι μαθημάτων. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, έμειναν οι συνάδελφοι να κάνουν 'ομαδική ψυχοθεραπεία' συζητώντας μεταξύ τους, ενίοτε διαφωνώντας. Φαντάζομαι ότι αύριο θα προλάβετε να επισκεφθείτε όλα τα σχολεία σωστά;

    Εάν νομίζετε ότι με μια συνέλευση 120 - 150 συναδέλφων ενημερώθηκε ο κόσμος μάλλον έχετε λάθος αντίληψη της κατάστασης των συναδέλφων. Όπως απαιτείτε δικαίως εσείς να έρχονται στις συνελεύσεις έτσι απαιτούν από εσάς να είστε στα σχολεία. Ίσως και να έχουν περισσότερο δίκαιο από εσάς μιας και οι συνδικαλιστές στο διάβα του χρόνου αφήσατε να φθαρεί αυτό το οικοδόμημα και να μετατραπεί σε μόρφωμα.

    Άλλωστε το ευρύ κοινό πάντα χρειάζεται κάποιους να το οργανώσει. Αυτοί λοιπόν έλαχε να είστε εσείς. Αν δεν μπορείτε, ας καταργήσουμε το συνδικαλιστικό μας όργανο. Ίσως τότε αμφότεροι να καταλάβουμε ότι δυστυχώς δεν εκτιμούσαμε την απέναντι πλευρά και τη θεωρούσαμε δεδομένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή