Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση από τους αιρετούς



Σήμερα 17/9/2013 συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Ξάνθης με συμμετοχή μόνο των τακτικών μελών του.
Εμείς, ως αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ, όντας σε απεργία, προσήλθαμε στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, όπου  διατυπώσαμε την άποψη, ότι δεν θα έπρεπε να συνεδριάσει το υπηρεσιακό συμβούλιο σε ημέρα απεργίας.
Στη συνέχεια, επειδή  θεωρήσαμε ότι είναι προς το συμφέρoν των συναδέλφων, παραμείναμε και  παρακολουθήσαμε την συνεδρίαση ως απλοί παρατηρητές.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1.      Διαθέσεις συναδέλφων για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου (3η φάση).
2.      Τροποποίηση προηγούμενων διαθέσεων, λόγω αλλαγής των αναγκών των σχολικών μονάδων.
3.      Εξέταση ενστάσεων συναδέλφων κατά προηγούμενων αποφάσεων.
4.      Εξέταση αιτήσεων συναδέλφων για αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ

Οι αιρετοί
Αγοραστού Βασιλική
Παπαντόπουλος Γεώργιος

6 σχόλια:

  1. ο διευθυντής β/θμιας Ξάνθης, κάνει μόνος του ΠΥΣΔΕ με τον γραμματέα, παίρνει μόνος του αυθαίρετες/αυταρχικές αποφάσεις...
    κάντε επιτέλους καταγγελία...και αιρετοί και ΕΛΜΕ Ξάνθης...
    φτάνουν οι δημόσιες σχέσεις, φτάνουν τα γλειψίματα..υπερασπιστειτε τους συναδέλφους δυναμικά..υπερασπιστειτε στην πράξη τα εργασιακά δικαιώματα, που τόσο αγωνιζεστε και κόπτεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά.
    Εκτός από τα γενικά προβλήματα του κλάδου έχουμε και τα τοπικά με μια διεύθυνση στον σβέρκο μας, βασιλικότερη του βασιλέως. Από που να το πιάσεις και που να τελειώσεις. Από τις διαθέσεις, τις αποσπάσεις, από την μή πρόσληψη αναπληρωτών, τις άδειες. Αλωνίζουν μόνοι τους και μας μεταχειρίζονται σαν αριθμούς.
    Και σ΄αυτό το κομμάτι η τοπική ΕΛΜΕ έχει μείνει πολύ πίσω.Καθιέρωση 15ήμερων συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς για καταγραφή παραπόνων και καταγγελία των.Φτάνει πια η αυθαιρεσία.
    Υ.Γ. Καμμιά μομφή προς τους αιρετούς οι οποίοι φαίνεται να κάνουν ότι μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ όταν δεν απεργούν οι αιρετοί, συμμετέχουν κανονικά στο υπηρεσιακό συμβούλιο και δεν είναι απλοί παρατηρητές...
    Για αυτό γίνονται τόσες αυθαιρεσίες στις διαθέσεις και αποσπάσεις, όπου κάθε χρόνο βολεύονται οι ίδιοι γνωστοί, ενώ υπάρχουν άλλοι με περισσότερα μόρια που τρέχουν από δω και από κει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και έχω σαν αρχή μου να μην απαντώ σε ανώνυμα τηλεφωνήματα ή ανώνυμες απόψεις,θα ήθελα να δηλώσω προσωπικά ΄οτι βρίσκομαι στο ΠΥΣΔΕ για να υπερασπιστώ και μόνο τους συναδέλφους.Οι αποφάσεις μέχρι τώρα παίρνονταν ομόφωνα. Έχω μειοψηφίσει πολλές φορές κι αυτό έχει καταγραφεί στα πρακτικά,δίνοντας έτσι στο συνάδελφο που αδικείται το δικαίωμα να προσφύγει και δικαστικά.Το τηλέφωνό μου και το e-mail είναι στη διάθεση του κάθε συναδέλφου.Αν κάποιος από τους παραπάνω γράφοντες έχει εντοπίσει κάτι συγκεκριμμένο και θέλει να το καταγγείλει γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι αδικήθηκε ας το πράξει.
      Συναδελφικά

      Διαγραφή
    2. Παπαντόπουλος Γιώργος19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:49 π.μ.

      Δεν είχα σκοπό να σχολιάσω τα μηνύματα των συναδέλφων, αντίθετα τα θεωρώ καλοπροαίρετη κριτική, την οποία λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου.
      Είμαι όμως υποχρεωμένος να κάνω αυτή τη δήλωση, ώστε να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα, για να μη βγουν λανθασμένα συμπεράσματα από το σχόλιo του έτερου αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ.
      Είναι αυτονόητο ότι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ αιρετοί βρισκόμαστε στο ΠΥΣΔΕ για να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους.
      Όσες φορές μειοψήφησε η κα. Αγοραστού στις ίδιες περιπτώσεις μειοψήφησα και εγώ, με έντονη μάλιστα προσπάθεια να πείσω τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ για την ορθότητα της θέσης μας.
      Σε πολλές περιπτώσεις η αρχική εισήγηση του προέδρου του ΠΥΣΔΕ διαφοροποιήθηκε μετά τη δική μας παρέμβαση.
      Να σημειωθεί ότι, οι παρεμβάσεις αυτές δεν καταγράφονται στα πρακτικά, αλλά μόνο οι τελικές αποφάσεις.
      Όσα ψηφίσματα κατατέθηκαν στα πρακτικά, με πρωτοβουλία του ενός ή του άλλου αιρετού υπογράφηκαν και από τους δύο.
      Τα πρακτικά των συνεδριάσεων είναι διαθέσιμα σε όλους.
      Λάθη γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται, γι' αυτό καλώ όσες και όσους θεωρούν ότι θίγονται να μας ενημερώνουν, ώστε να παρεμβαίνουμε για τη διόρθωσή τους.

      Διαγραφή
    3. Το ΠΥΣΔΕ λειτουργεί με όρους πλειοψηφίας, εφόσον όμως δεν αντιτίθεται η απόφαση με την υπάρχουσα νομοθεσία. Το ερώτημα είναι, στις περιπτώσεις που μειοψηφίσατε, υπήρξε νομικό θέμα με την απόφαση ή όχι; Το ότι καταγράφεται κάτι στα πρακτικά, μικρή σημασία έχει. Έγγραφη καταγγελία στο υπουργείο ή σε κάποιο ελεγκτικό μηχανισμό έχει γίνει ποτέ από αιρετό;
      Έχουμε δει όλοι τα τελευταία χρόνια αποφάσεις αυθαίρετες. Ακόμη και φέτος για παράδειγμα στη διαδικασία των διαθέσεων δεν ακολουθήθηκε ο τύπος (και μόνο το γεγονός ότι έχουν γίνει τρεις φάσεις διαθέσεων και ΑΚΟΜΗ κάποιοι δεν έχουν διατεθεί και μάλιστα ενώ έχουν περισσότερα μόρια, είναι τυπικά λάθος).

      Διαγραφή