Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία από μέλος του ΔΣ

Σήμερα 12/9/2013 η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρία Λουκοπούλου και ο οργανωτικός γραμματέας Γιάννης Τεκέογλου πήγαμε για ενημέρωση στο χώρο των 4ου και 6ου  Γυμνασίων. Με την πάροδο 10 λεπτών από την αρχή της ενημέρωσης ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου κ. Βαχαβιώλος άρχισε να στέλνει συναδέλφους οι οποίοι ζητούσαν να ολοκληρωθεί η ενημέρωση. Στο τέλος μπήκε μέσα στο χώρο ενημέρωσης και ο ίδιος και ζήτησε να φύγουμε.
Θεωρώ απαράδεκτη αυτή τη συμπεριφορά από τον κ διευθυντή που ως γνωστό υπήρξε για σειρά ετών μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης.
Σήμερα που ξεκινά ένας αγώνας για τη ζωή μας δεν πρέπει η νέα «εθνικοφροσύνη» να είναι η 5η φάλαγγα του αγώνα μας.
Γιάννης Τεκέογλου


Επιβεβαιώνω τα γεγονότα όπως τα περιγράφει ο συνάδελφος και θα συμφωνήσω μαζί του ότι την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς και κυρίως δύο μέρες πριν από έναν καθοριστικό για τη ζωή μας αγώνα,  θα μπορούσε να αφιερωθεί μια ώρα για αυτόν τον αγώνα που μας ενώνει.


Πιστεύω όμως, ότι αυτή τη στιγμή που πρέπει να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα δεν είναι καιρός για καταγγελίες. Έτσι, δεν θέλω να σταθώ καθόλου στο συγκεκριμένο γεγονός το οποίο μάλιστα προκάλεσε μια, δικαιολογημένη μεν, αλλά ιδιαίτερα έντονη αντίδραση.
Μαρία Λουκοπούλου 

26 σχόλια:

  1. Μιλάτε εσείς για φασισμό και φίμωση, τη στιγμή που έχετε ανακοινώσει πιο κάτω, οτι θα είστε έξω από τα σχολεία, από βδομάδα...ως τί άραγε??

    Αηδιάζω με τη "δημοκρατία" σας.
    Οι αριστεροί φασίστες, καταγγελουν τους δεξιούς φασίστες...ω..τι υποκρισία!! πόσο πιο κάτω??
    και λέμε ότι είμαστε παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό όπως ιερό είναι και το δικαίωμα στην απεργία. Αν τώρα εσύ νομίζεις οτι διασφαλίζεις το δικαίωμα σου στην εργασία με το να μην κάνεις απεργία , πάλι δικαίωμά σου είναι. Όταν όμως φτάσουν και σε σένα (γιατί προφανώς ακόμα δεν έχουν αγγίξει τον πισινό σου) να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να πράξεις τα δέοντα, μην ψάξεις πουθενά υποστηρικτές.
      Έξω απ΄τα σχολεία θα μαστε λοιπόν για να διασφαλίσουμε το δικαίωμά μας στην απεργία.Να διασφαλίσουμε οτι ΕΣΥ ο απεργοσπάστης θα είσαι μέσα και θα εργάζεσαι και δεν θα κλείσεις το σχολείο στο όνομα της απεργίας. Και που σαι , μην τυχόν σε πετύχουμε σε κανα καφέ της πόλης εκείνες τις ώρες. Οι αντιδράσεις μας δεν θα ναι και τόσο "δημοκρατικές" μπροστά στην φασιστική μιζέρια σου.

      Διαγραφή
    2. είδες που έπεσες έξω??..θα κάνω απεργία...αλλά δεν θα είμαι σε κανένα σχολείο..ο συνάδελφος μου, δεν είναι εχθρός, δεν μου φταίει σε τιποτα...
      Προσπαθείτε να διχάσετε και να στρέψετε τους απεργούς, ενάντια στους εργαζόμενους.
      Ευτυχώς οι φασίστες, είστε μειοψηφία.

      Αηδιάζω με τις "δημοκρατικές σας-αριστερές σας" απόψεις..εκθετετε τους υπόλοιπους υγιής δημοκράτες.

      Διαγραφή
    3. Είμαι ένας από αυτούς που θα απεργήσει και ναι θα είμαι στο σχολείο μου. Και θα είμαι εκεί για να προστατέψω τον συνάδελφο που δεν θα απεργήσει για τον οποιοδήποτε λόγο θεωρεί εκείνος ότι δεν θέλει να απεργήσει. Θα είμαι εκεί για να του δείξω ότι θα τον προστατέψω και θα τον διευκολύνω να κάνει αυτό που θέλει. Και θα το κάνω γιατί θα είμαι μαζί του (αν μου το επιτρέψουν) για πολλά ακόμη χρόνια και τα παιδιά μου θα παίζουν με τα παιδιά του.

      Αυτόν τον περίεργο εκφοβισμό δεν υπάρχει περίπτωση να τον δεχτώ, ούτε θα επιτρέψω να τον δεχτεί ο οποιοσδήποτε συνάδελφος. Δεν ήξερα ότι τώρα πρέπει να φοβάμαι κι εκείνους που μέχρι εχθές συστρατευόμουν και σήκωνα πανό και μοίραζα φυλλάδια.

      Θα έπρεπε να ντρέπεστε που δεν καταφέρατε να κατεβάσετε περισσότερους από 150 συναδέλφους σε συνελεύσεις και 30 στις δράσεις, αλλά εκστομίζετε ευθαρσώς λέξεις όπως "ιερό", "δικαίωμα", "απεργοσπάστης".

      Αν είσαστε ικανοί ας καταφέρνατε να συσπειρώσετε τον κόσμο να σας ακολουθήσει, αλλά αντ' αυτού τον εξωθείτε σε απεργία μέσω της προσβολής της αξιοπρέπειας και του εκφοβισμού. Και μάλιστα το κάνετε μέσα στο σπίτι του καθενός, στο γραφείο του συλλόγου του, που το θυμάστε μόνο όταν θέλετε να εξευτελίσετε ανακηρύσσοντας τον "απεργοσπάστη", "βολεμένο", "αναξιοπρεπή", "σκυμμένο", "που δεν θέλει να χάσει ένα μισθό" κι άλλα τέτοια όμορφα κοσμητικά επίθετα.

      Σας επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς, επισημαίνοντας σας ότι πλέον η μνήμη μας δεν είναι εκείνη του χρυσόψαρου, το στόμα μας δεν είναι εκείνο της τρίτης μαϊμούς που εκφράζει το γνωστό ρητό και τέλος το χέρι μας έχει μάθει πια να επιλέγει εκείνον που λίγα λέει, πολλά κάνει και μας σέβεται. Ειδικά όταν θα έρθετε ξανά ώς άλλοι επαίτες να ζητήσετε την ψήφο μας.

      Συγχαρητήρια που μας διχάζετε αντί να μας ενώσετε. Συγχαρητήρια που καταφέρατε να μας απομονώσετε από τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες και μας ρίξατε για άλλη μια φορά βορά στο στόμα των δημοσιογράφων της ντροπής. Συγχαρητήρια που την τελευταία δεκαετία δεν έχετε προσφέρει τίποτα στους συναδέλφους. Συγχαρητήρια για το πλούσιο λεξιλόγιο σας.

      Για όλα αυτά για τα οποία σας αξίζουν συγχαρητήρια εγώ θα είμαι στο σχολείο μου ως απεργός για να μην επιτρέψω να αισθανθεί άσχημα ο συνάδελφός μου που επιλέγει να εργαστεί. Γιατί δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο πομπός των εκφοβισμών και των ανόητων πρακτικών, είτε αυτός είναι δεξιός, είτε αριστερός, είτε κεντρώος. Με ενοχλούν οι ανόητες πρακτικές.

      Διαγραφή
    4. Έφυγε το αγοράκι;
      Λογικό . Το βράδυ τις κλειδώνουν τις κότες.
      Πάντως συνάδελφοι ενώ θα απεργούσα , αυτό το μπουλινκ που υφιστάμεθα μου την έχει δώσει στα νεύρα και θα παω σχολειο την Δευτέρα.
      Καλό βράδυ σε όλους σας.

      Διαγραφή
    5. Ποιος σας μίλησε για εκφοβισμούς και αηδίες ρε? Μην το τραβάτε και το ξεχειλώνετε. Θεωρείτε δηλαδή εσείς δημοκρατικό και ηθικό , ενώ ο απεργός να χάνει 65Ε ο άλλος να διώχνει τους μαθητές να κλείνει το σχολείο να πηγαίνει για καφέ και να πληρώνεται κανονικά? Άκου λέει "υφιστάμεθα μπούλινγκ". Σιγά , θα μας πιάσουν τα κλάματα. Αν ψάχνεις λόγους να μην απεργήσεις έχω καλύτερους να σου δώσω.
      Και για να τελειώνουμε με τα παραμυθάκια σας. Αυτός που δεν απεργεί παγκοσμίως ονομάζεται "απεργοσπάστης". Αυτός που δεν απεργεί ενώ δηλώνει σύμφωνος με τους λόγους απεργίας δεν μπορεί παρά να είναι "βολεμένος", "αναξιοπρεπής", "σκυμμένος".Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσβάλεστε με αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

      Διαγραφή
    6. Σιγά δραστήριε χαλάρωσε. Και τα ρε σε αυτους που σε σιγοντάρουν . Στις προηγούμενες απεργίες δεν σας απασχολουσε το αν θα φύγουν οι μαθητές και οι απεργοσπάστες πάνε για καφέ; Αφήστε λοιπόν τις σαχλαμάρες και πάρτε το χαμπάρι. Τους ψευτοτσαμπουκάδες σας- παραθέτω απο πιο πανω- ''Έξω απ΄τα σχολεία θα μαστε λοιπόν για να διασφαλίσουμε το δικαίωμά μας στην απεργία.Να διασφαλίσουμε οτι ΕΣΥ ο απεργοσπάστης θα είσαι μέσα και θα εργάζεσαι και δεν θα κλείσεις το σχολείο στο όνομα της απεργίας. Και που σαι , μην τυχόν σε πετύχουμε σε κανα καφέ της πόλης εκείνες τις ώρες. Οι αντιδράσεις μας δεν θα ναι και τόσο "δημοκρατικές" μπροστά στην φασιστική μιζέρια σου'' στα στέκια σας . Οι πλάγιες απειλές και οι χαρακτηρισμοι , δεν πτοούν κανέναν.
      Ο απεργός που θα χάσει το πρωι τα 60 ε αλλά θα τα βγάλει το απόγευμα είναι ηθικός; Ειναι αξιοπρεπής και όρθιος;
      Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να καταλαβεις δεν πειράζει . Το βρίσκω λογικότατο. Το αντίθετο θα προκαλούσε τεράστια εκπληξη.

      Διαγραφή
    7. Απειλείτε. Και η αναφορά σε απεργοσπασία απειλή είναι. Όπως απειλή είναι η αναφορά ότι όσοι απεργούν θα είναι έξω από τα σχολεία για να εκβιαζουν ψυχολογικά αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν απεργία. Όπως απειλή είναι οι μη δημοκρατικές μέθοδοι αν βρεις κάποιον έξω. Αλλά προφανώς στο κόμμα που ανήκεις απειλή είναι ότι κάνουν οι υπόλοιποι.

      Και προφανώς έχεις τρόπο να τα βγάλεις άλλη ώρα αυτά που θα χάσεις. Και προφανώς δεν έχεις άλλες υποχρεώσεις εκτός από τον εαυτό σου, που είσαι εσύ ικανός να χαρακτηρίσεις τον οποιονδήποτε ως απεργοσπάστη ή βολεμένο ή σκυφτό. Όταν εσείς είστε και βολεμένοι και σκυφτοί και οτιδήποτε άλλο μέσα στα κόμματα σας που τρέμετε μη σας κακοχαρακτηρίσουν. Θα είχατε το δικαίωμα να γράφετε αυτούς τους χαρακτηρισμούς όταν δεν θα ανήκατε πουθενά. Τώρα είστε απλά κομματικά υποχείρια. Όλοι σας.

      Κι επειδή είστε και συνδικαλιστές του ανέκδοτου και της πλάκας, μην προκαλείτε με φράσεις τύπου " ποιος μίλησε για εκφοβισμούς και αηδίες ρε " , γιατί θα το χάσετε ακόμη περισσότερο το παιγνίδι όταν θα αρχίσουν να "ακούγονται" τα ονόματα αυτών που απειλούν τους υπόλοιπους. Δυστυχώς δεν έχετε καταλάβει ότι η πόλη είναι μικρή κι ο κόσμος αρέσκεται στο να "μιλάει".

      Περιμένω να δώ την Τρίτη ποια θα είναι τα ποσοστά, γιατί θα κάνουν βουτιά κατακόρυφη μιας και με την φρασεολογία και τη στάση σας το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε τον κόσμο να αηδιάζει. Ότσαν αυτός που με εξήντα ευρώ πιθανόν βγάζει δέκα μέρες, σίγουρα δεν είναι τίποτα από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς και σίγουρα δεν θα τα διαθέσει όταν προκαταβολικά του κολλάτε τη ρετσινιά.

      Και μια παράκληση. Τη δημοκρατικότητα σας θα την διατηρήσετε και τις απογευματινές ώρες ή τότε δε μετρά και μπορεί κάποιος να κάνει ότι θέλει προκειμένου να μην είναι βολεμένος και σκυμένος και τη δεύτερη μέρα της απεργίας;

      Διαγραφή
    8. Τα πορτοκαλι μπλουζακια της ελμε
      α. Ειναι burberry
      β. Eιναι ευγενική προσφορά του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ΑΞΙΟΝ (κοιτα παρέλαση)
      γ. Θυμίζουν τον διχαστικό χαρακτήρα του αντίστοιχου φωτεινού σηματοδότη (να περάσω ή να φρενάρω)
      δ. Θα ήθελαν να είναι πιο κόκκινα αλλά θα θύμιζαν τον γαύρο .

      Να σημειώσετε την σωστή απάντηση. Μονάδες 5

      Διαγραφή
    9. http://www.youtube.com/watch?v=ZmcXIefYtN4#t=287

      Διαγραφή
    10. "σεβομαι τους νεκρους ακομα κι οταν ειναι ζωντανοι"

      Διαγραφή
  2. Καλά δεν ντρέπεσαι και επιτίθεσαι και κάνεις τη δουλειά των αφεντάδων μας;
    Εμείς είμαστε καλύτεροι από τους συνδικαλιστές νομίζεις; Όλοι μας κουμάσια είμαστε,
    διδάσκουμε εμείς παιδιά!
    Τι έκαναν οι άνθρωποι δηλαδή, υποχρέωσή τους είναι να έρχονται στα σχολεία!
    Αν δε σου αρέσει εσένα, μη γράφεσαι στην ΟΛΜΕ! Γράψου κατεθείαν ωρομίσθιος για 427 μικτά που είναι η νέα σύμβαση.
    Κάποια στιγμή οι αφεντάδες θα μας απαγορέψουν να έχουμε συνδικαλισμό.
    Τότε να μας δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε στην Ξάνθη ούτε και πουθενά, τσακίστε τους απεργοσπάστες σε δρόμους και σχολειά!
    Ποτέ απεργοσπάστες, πάντα απεργοί και σπάστες!
    Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι!
    -Α-
    Δάσκαλοι του χάους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιότατο σύνθημα μπράβο. Δάσκαλε του χάους άντε κάνε τώρα κανα μπάφο να αλφαδιαστείς, γιατί δεν σε βλέπω καλά.

      Διαγραφή
    2. Υπάλληλε του Σαμαρά και της Συγγρού, κάτι θα ξέρεις από μπάφους. Για διδακτορικό στη Μεσσηνία σε έστειλε το κόμμα;

      Διαγραφή
    3. χαχαχα απο κει σε θυμαμαι απο την Συγγρου . Αλλα ειχαμε πάντα αντιθετες βάρδιες . Εσύ δουλευες βράδυ. Τώρα το παιζεις αντιφας . Πας φιρι φιρι να τις φας.Μαλάκα.

      Διαγραφή
    4. Και που σαι αντίφα άκου προσεκτικά. Επειδή δεν εισαι συνάδελφος αλλα΄κανα ρεμάλι που το ζει η μάνα του για να πουλάει τσαμπουκά από το διαδίκτυο- γιατί μονο αυτό μπορεις να κάνεις- μην μεταφέρεις την απλυσιά σου εδώ. Πήγαινε στην ελμε, πάρε μια δωροεπιταγή ,πήγαινε Μασούτη ζήτα καραβάκι Παπουτσάνη . και πλύσου. Αντε το αγοράκι μου.

      Διαγραφή
    5. Όχι συνάδελφος δεν είμαι.
      Και για πες μου κύριε.. καθηγητά. Ποιο είναι το πρόβλημα σου με τον αντιφασισμό;
      Μήπως δεν είσαι κι εσύ συνάδελφος;
      Ή μήπως είσαι συνάδελφος συγκεκριμένου "κόμματος" που ήρθε εδώ για να δημιουργήσει κλίμα; Γιατί η ρητορική σου εκεί παραπέμπει.
      (Καλά εδώ που τα λέμε κι εγώ για να τρολλάρω ήρθα, αλλά τέλος πάντων)

      Διαγραφή
    6. Εδώ συζητάμε για θέματα που αφορούν την ζωή μας και εσύ τρολλάρεις. Κάνεις πλάκα με το μέλλον των οικογενειών μας. Ο δεν έχω τι να κάνω και κάνω πλάκα. Ζήτα συγνώμη από τους συναδέλφους και αν έχεις τα κότσια των πραγματικών αντιφασιστών που τους σέβομαι απεριόριστα πες μας ποιος σε κάλεσε εδώ.

      Διαγραφή
  4. συνεχίστε τον εκφοβισμό και τους τραμπουκισμούς, φασισταριά!
    αυτή σίγουρα δεν είναι η Αριστερά, που περιμένουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνέχισε να μιλάς για φασισταριά και οι μπάτσες που θα φας θα σου μείνουν αξέχαστες. Αντί για εφάπαξ μπάτσες θα πάρεις. Επίσης, δεν είμαστε Αριστεροί. Αριστεροί ειναι αυτοι που σας δίνουν το δικαίωμα στην απεργοσπασία. Εμείς δεν είμαστε σαν του λόγου τους.

      Διαγραφή
    2. Πρόσεχε μόνο μη σου πρηστούν τα χέρια από τις πολλές μπάτσες που θα δώσεις. Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ που ακόμη είμαστε χωρισμένοι σε δεξιούς κι αριστερούς, σε φασίστες και δημοκράτες;

      Άλλα είναι εκείνα που θα έπρεπε να πρεσβεύουμε κι όχι αυτά τα αίσχη που εξαπολύουμε ο ένας στον άλλον. Πραγματικά ντρέπομαι για το κατάντημα του κλάδου μας και την ανικανότητα της ηγεσίας της ΟΛΜΕ να καταφέρει να μας συσπειρώσει μακριά από συμφέροντα και κόμματα.

      Και καλό θα ήταν να προσέχουμε και πως εκφραζόμαστε μιας και είναι ένα ανοιχτό προς το κοινό και τα ΜΜΕ ιστολόγιο και με αυτά που γράφουμε είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτούς που υποτίθεται προσπαθούμε να πείσουμε πως είμαστε εκείνοι στους οποίους πρέπει να εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

      Ψυχραιμία και σύνεση.

      Κρίμα!

      Διαγραφή
  5. H απεργία σας θα έχει επιτυχία μόνο την πρώτη μέρα κι αυτό γιατί ο κόσμος δηλώνει απεργία όχι γιατί τον πείσατε αλλά γιατί φοβάται τον τραμπουκισμό τον οποίο με πολύ "δημοκρατικές" διαδικασίες στήνετε. Μπράβο σας. Είστε άξιοι της μοίρας σας. Είστε χειρότεροι από την κυβέρνηση, την οποία ακολουθείτε στη διάσπαση και το διαίρει και βασίλευε κατά πόδας. Μάλλον σας κάνουν ιδιαίτερα για να τους γεμίσουμε τα ταμεία. Μπράβο σας ρε εκπρόσωποι του κλάδου καταφέρατε οι μισοί να βρίζουν τους άλλους μισούς κι όλοι μαζί εσάς. Όπως λέει κι ο από πάνω συνάδελφος απέχετε πολύ από την αριστερά που περιμέναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σβήστε τα τρολ ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλύτερα να ανεβάζατε αυτό το βίντεο της ΟΛΜΕ από τα μεταφέρετε τις μπούρδες τους και μάλιστα με κάκιστο τρόπο. Ίσως η μόνη σοβαρή προσπάθεια κι αυτή πάει άπατη αφού δεν μπήκαν στον κόπο να μας στείλουν ένα mail για να το δούμε

    ΑΠΕΡΓΩ ΓΙΑΤΙ...

    http://www.youtube.com/watch?v=ejfri3O_pJw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαράδεκτη από την αρχή μέχρι το τέλος η ανάρτηση.
    Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που κάποιος διευθυντής φέρνει εμπόδια στη δουλεία των συνδικαλιστών.
    Ποτέ όμως δεν υπήρξε καταγγελία.
    Μέγιστη η ευθύνη του Τεκέγλου. Την καταγγελία θα μπορούσε να την κάνει σε μια ΓΣ σε μεταγενέστερο χρόνο, όχι όμως τη στιγμή που απαιτείται ενότητα και ομοψυχία, αν βέβαια αυτός ήταν ο αντικειμενικός σκοπός της παρουσίας τους στο 4ο και 6ο Γυμνάσιο. Ο κ. Τεκέογλου πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Η γραφικότητά του δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι σε όποιο σχολείο κάνει την εμφάνισή του δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα.
    Και η Λουκοπούλου δεν μπορεί να το παίζει Πόντιος Πιλάτος. Να αποποιείται τις ευθύνες της.
    Δεν έπρεπε να επιτρέψει την ανάρτηση αυτή, τη δεδομένη στιγμή.
    Αλήθεια, η καταγγελία αυτή συζητήθηκε στο ΔΣ;
    Ποια ήταν άποψή των υπολοίπων μελών;
    Το θέμα είναι πολύ σοβαρό να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά όπως ακριβώς γράφηκαν στο πρακτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή