Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 4/5/2013

Οι αποφάσεις της Γενική Συνέλευσης της 4ης/9/2013 θα μεταφερθούν και θα στηριχθούν στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις 9/9/2013.

Στη ΓΣ φάνηκε η γενική διάθεση του κλάδου (τουλάχιστον των παρόντων) για κινητοποιήσεις διαρκείας διαφόρων τύπων.
Ψηφίστηκαν τελικά:
h 24ωρη απεργία και δράσεις την Τετάρτη 11/9/2013 ημέρα της έναρξης των μαθημάτων και Γενικές Συνελεύσεις αμέσως μετά για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
h Στην περίπτωση που δεν θα συμπεριλαμβάνεται η 11η/9 στις μέρες απεργίας που τελικά θα αποφασιστούν από τη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, θα κηρυχθεί στάση εργασίας στις 11 Σεπτεμβρίου από την ΕΛΜΕ την ώρα που θα γίνεται ο αγιασμός σε κάθε σχολείο. Συμπληρωματικά θα παραγγελθούν από το ΔΣ μπλουζάκια με το λογότυπο της ΕΛΜΕ και σύνθημα που θα αποφασιστεί.
h Για την πιστότερη εκπροσώπηση του κλάδου και μετά από αίτημα της προέδρου του ΔΣ, ψηφίστηκε ότι σε περίπτωση δεύτερης ψηφοφορίας ή στην περίπτωση που δεν θα βγαίνει απόφαση από τη συνέλευση των προέδρων θα στηριχθεί η δεύτερη πλειοψηφούσα πρόταση δηλαδή απεργία διαρκείας.
h Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12 το μεσημέρι στον χώρο του 2ου ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ και τον συμβολικό αποκλεισμό τους. Για την διευκόλυνση της συμμετοχής θα κηρυχθεί δίωρη στάση εργασίας.


Η επιτυχία όποιας κινητοποίησης αποφασιστεί είναι πολύ σημαντική για το μέλλον του δημόσιου σχολείου. Για το σκοπό αυτό καλούμε κάθε σχολείο να σχηματίσει επιτροπές αγώνα. Επίσης καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να έρχεται σε επαφή με το ΔΣ της ΕΛΜΕ για παρατηρήσεις, προτάσεις και ιδέες. 

5 σχόλια:

  1. η προταση για 24ωρη, πλειοψηφισε με μεγαλη διαφορα..οι αλλες προτάσεις επαιρναν απο 10 ψηφους..καμια διαθεση για απεργια διαρκειας και 'σεις, θα τη στηριξετε..προφανως, αντιλαμβανεστε, οτι θα 'στε μετρημενοι. οτι 'να ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά, νομίζω ότι ήταν ντοπή που χθες βγήκε αυτή η άποψη και με τόσο μεγάλη διαφορά. Πραγματικά ήταν μία απογοήτευση, δηλαδή ως κλάδος κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας στην ουσία! Εδώ κλείνουν ΕΠΑΣ, σχολές μαθητείας, απολύονται καθηγητές, αναπληρωτές, σε λίγο θα απολύονται και μόνιμοι που τα σχολεία τους καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν.
    Κι εμείς σκεφτόμαστε το πενηντάρικο. Όλοι εχουμε δάνεια και στρωμένη ζωή, όμως αυτή τη βολή μας και την πάρτη μας και τον κ@λο μας που τον κοιτάμε τόσο φανερά μόνο αυτόν να προστατέψουμε, θα έρθει η ώρα που θα διαπιστώσουμε ότι το πρόβατο όταν είναι μόνο του, το τρώει ο λύκος και ότι έπρεπε όταν υπήρχε περιθώριο να δράσουμε!
    Ούτε σαν τους σχολικούς φύλακες δεν είμαστε! Ντροπή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απεργία διαρκείας στο έτσι δε γίνεται. Από τη στιγμή που η ΕΛΜΕ Ξάνθης ψήφισε 24ωρη απεργία αυτήν πρέπει να υποστηρίξετε. Αν δεν υπάρχει διάθεση από τους συναδέλφους σας για απεργία διαρκείας ( άλλωστε οι καθηγητές είστε γνωστοί φραγκοφονιάδες ) τότε τι να το κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολα αυτα τα χρόνια η ΟΛΜΕ προτεινε απεργιες με ελαχιστη συμμετοχη καθηγητών στις συνελευσεις και για θεματα π.x του τύπου συμπαρασταση...κλπ (δεν λέω ποσοι συμμετειχαν στις απεργίες)
    Γιατι δεν προτεινε η ΟΛΜΕ στις 2-3 /9 απεργία (κλειστο το σχολειο πρωτη μερα πονάει πολυ )ωστε να γίνουν και οι συνελευσεις για να αποφασιστει η περαιτέρω πορεία αγώνα πριν απο την ψηφιση του νομοσχεδίου
    Το νομοσχέσδιο πάει ψηφιστηκε και όλα δρομολογηθηκαν και τις ημερες της ψηφισης του (5,6,) εμεις σκεφτόμαστε τι θα κανουμε 10 μερες μετά!!!!

    . Απο τις 16/9 και μετα τιέχουμε να περιμένουμε
    Ποιο ηχηρό μυνημα; Σε αυτούς που κωφευουν; και τι περιμένουμε να πετύχουμε; Να επαναπροσληφθουν οι συναδελφοι στο επάλ μετα απο 2 μήνες; Να επιστρεψουν απο τις μεταταξεις οι αλλοι συναδελφοι;
    Αυτό που διαφαινεται είναι ότι το πραγμα δεν θα σταματησει εδώ. Την επόμενη φορά που θα κινδυνευει να κοπει το κεφαλι των υπολοιπων να γινουν κινητοποιησεις στην ΩΡΑ τους για να έχουμε αποτελεματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα...από την άποψη αυτή...η 24ωρη ήταν μάλλον μία ώριμη απόφαση, αφού έτσι κι αλλίως κάνουμε αντίσταση για την αντίσταση και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή