Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Συμμετοχή στην απεργία της 19/9/2013

Σχολείο
Σύνολο
Απεργοί
Ποσοστό
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
37
7
19
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
26
2
8
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
26
8
31
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
22
2
9
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
26
3
12
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
20
7
35
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
27
13
48
8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
11
3
27
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ
10
5
50
 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΗΣΕΑΣ
9
6
67
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΑΥΚΗΣ
12
2
17
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΣΜΙΟΥ
8
1
13
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΙΝΟΥ
9
0
0
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΛΒΙΟΥ
12
6
50
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΥΣΙΤΟΥ
9
2
22
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΞΟΤΩΝ
10
1
10
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΜΙΝΘΗΣ
13
3
23
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
7
0
0
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ



1ο ΛΥΚΕΙΟ
36
9
25
2ο ΛΥΚΕΙΟ
41
20
49
3ο ΛΥΚΕΙΟ
36
7
19
4ο ΛΥΚΕΙΟ
22
15
68
ΛΥΚΕΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ
15
7
47
ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΑΥΚΗΣ
14
3
21
ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΎΠΟΛΗΣ
7
1
14
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ



ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
23
16
70
ΙΕΡΟΣΠΟΥΔΑΣΤΉΡΙΟ
10
5
50
1ο ΕΠΑΛ
46
10
22
2ο ΕΠΑΛ
44
14
32
ΕΠΑΛ ΓΛΑΥΚΗΣ
11
2
18
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ



ΕΠΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
4
1
25
ΕΕΕΚ ΓΕΝΗΣΕΑΣ
5
1
20
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
9
2
22
ΣΥΝΟΛΟ
617
184
30

15 σχόλια:

  1. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς:

    Εντυπωσιακή Σταυρούπολη στους .14 / 1 .Γερά στον αγώνα...τι να πεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να πεις??
      δεν έχεις να πεις??

      Ας πω, λοιπόν, οτι πρέπει να πάει το ΔΣ να μιλήσει με συλλόγους σχολείων, έχοντας επιχειρήματα, με δημοκρατικό διάλογο...
      και οχι να δημιουργούν εντάσεις έξω από σχολεία, με έπαρση, αλαζονεία, με ειρωνικά σχόλια.
      Δεν γίνατε κυβέρνηση ρε φασισταριά της δήθεν "αριστεράς".
      Η Αριστερά, δεν έχει καμιά σχέση με τις δικές σας, φασιστικές-αντιδημοκρατικες συμπεριφορές.

      Διαγραφή
    2. Αλλα λόγια να αγαπιομάστε, βολεμένε. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει... βρίσκει ένα σωρό επιχειρήματα...Όχι, θα παίρνεις το μισθουλάκο σου, θα "ματώνουν" κάποιοι άλλοι καί θες και να μη σε ειρωνευτούν κιόλας...Απολύουν το διπλανό σου, αλλά εσύ να μη χάσεις τα ευρουλάκια σου...Ντροπή!

      Διαγραφή
    3. Τότε να κάτσεις εσύ με τους υποστηρικτές της παραπάνω ενωτικής σας λογικής και να κάνετε μόνοι σας απεργία γιατί εκεί θα καταλήξει, όντας ανίκανοι να καταλάβετε ότι το να μαζεύεστε γκρουπ έξω από σχολεία που δεν ανήκετε ειρωνευόμενοι ανθρώπους τους οποίους δεν ξέρετε, γιατί προφανώς δεν έχετε τα μούτρα και το θάρρος να καθίσετε έξω από τα δικά σας σχολεία που σας ξέρουν και τους ξέρετε μιας και κάπως θα πρέπει να συμβιώσετε με τους ανθρώπους που δουλεύετε μαζί όταν θα τελειώσει η απεργία, καταστρατηγώντας τον αρχικό σχεδιασμό για τις περίφημες επιτροπές αγώνα που μιλούσε για επιτροπές στις οποίες θα συμμετείχαν άτομα από τα ίδια τα σχολεία, δεν διαφέρει και πολύ από την τακτική εκείνων που κατηγορεί όλη η κοινωνία και που διαδηλώνει και καταφέρεται δικαίως εναντίον τους. Βία ξέρετε εκτός από τη σωματική είναι και η λεκτική βία και η ψυχολογική βία και μάλιστα είναι η πλέον ειδεχθής μορφές βίας. Το χρώμα στο μπλουζάκι αλλάζει μόνο.

      Άλλωστε και το σημερινό Προεδρικό Διάταγμα περί ωραρίου (που πριν από κάποιους μήνες σκίζατε τα ρούχα σας για να μην ισχύσει) που εξέδωσε ως άλλη κυβέρνηση η ΕΛΜΕ αυτό δείχνει. Ότι σας κάνουν ιδιαίτερα από τα κομματικά σας αρχηγεία. Μάθατε και τη λέξη "οφείλει". Ενώ εσείς δεν οφείλετε ποτέ τίποτα και σε κανέναν καμία απολογία από μέρους σας για τις αποτυχημένες επιλογές σας. Ευχαριστώ πολύ, φαντάζομαι όλοι θα σας ευχαριστούν πολύ τόσο οι απεργοί όσο και οι απεργοσπάστες που δίνετε λαβές για να μας πατήσουν ακόμη περισσότερο από την Κυβέρνηση. Μπράβο που δείχνετε πως πρέπει να λειτουργούν εφεξής οι Διευθυντές. Μη ξεχάσετε να στείλετε δώρο σε κάθε Διευθυντή κι από ένα μπλοκάκι για να σημειώνει τα ονόματα και τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης του καθένα μας. Κι όταν ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία στο survey, άντε να οργανώσετε πάλι κάποια απεργία, για το ωράριο που καταργείτε και που με κόπους και αγώνες το είχαν κατακτήσει οι συνάδελφοι.

      Βέβαια, δεν μας ξεκαθαρίζει το προεδρείο, αν μετά την απεργία εξακολουθούμε να οφείλουμε να είμαστε στις θέσεις μας από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις δυο και δέκα ή επιτρέπεται να κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει και του υπαγορεύει η συνείδηση του.

      Και για να μη ξεχνιόμαστε, λέγατε στη συνέλευση πριν την έναρξη της απεργίας ότι θέλατε να κάνει τη Δευτέρα (πρώτη μέρα) ο κόσμος απεργία για να δείξουμε μαζικότητα και να τρομάξει η Κυβέρνηση (η οποία μόνον όφελος έχει) και μετά όποιος μπορεί. Προφανώς είστε τόσο σταθεροί στις απόψεις σας όσο και η κυβέρνηση που κατηγορείτε.

      Κι όσον αφορά στο "μάτωμα", ο καθένας έχει το δικό του μάτωμα και δεν χρειάζεται επιπλέον την ειρωνεία κανενός. Αλλά όταν η ανικανότητα χειρισμού του λόγου και των επιχειρημάτων συνδυάζεται με την κενότητα θέσεων, προτάσεων, απόψεων, δράσεων, πνεύματος, την πλήρη ανυπαρξία επί δεκαετίες του συνδικαλιστικού κινήματος και την ακόρεστη πείνα κάποιων για αυτοπροβολή, οδηγούν στην ειρωνεία.

      Και δημιουργήστε και κανένα πιο ουσιώδες αίτημα από το πιασάρικο "απολύουν τον διπλανό σου", γιατί αν ξέρετε να διαβάζετε και να ερμηνεύετε δεν έπεισε ούτε τους συναδέλφους, ούτε την κοινωνία, ούτε κανέναν. Απλά για άλλη μια φορά με τη στείρα νοοτροπία που έχετε και την ανοργανωσιά που σας χαρακτηρίζει σέρνετε τον κλάδο σε έναν ακόμη εξευτελισμό που αυτή τη φορά όμως θα έχει και τη διχόνοια μέσα του.

      Και για να καταλάβετε πόσο πολύ συσπειρώνετε τον κόσμο, στη συνέλευση υπήρχε πάλι μαζική προσέλευση. Ογδόντα με το ζόρι. Όταν λοιπόν από τους εξακόσιους ογδόντα συμμετέχουν οι ογδόντα κάτι έχετε κάνει πολύ λάθος. Πάρα πολύ λάθος, αλλά πως να παραδεχτεί κάποιος ότι έχει κάνει τόσο μεγάλο λάθος.

      Το ειρωνικό ύφος του σχολίου, δώρο στη δική σας ειρωνεία.

      Διαγραφή
    4. Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα. Την μέρα της απεργίας οφείλεις να είσαι 8-2 στο σχολείο σου και απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή προγράμματος.Αλλά και ο νόμος να μην το έλεγε το υπαγορεύει η ηθική και η αλληλεγγύη προς τον απεργό συνάδελφό σου. με τις οποίες όπως φαίνεται καμμιά σχέση δεν έχεις. Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να αναφέρω το τι λέει ο νόμος για το ωράριο σε κανονικά εργάσιμη μέρα . Τα γνωρίζεις καλά.
      Οσο για το "απολύουν τον διπλανό σου" , και τον Μάϊο δεν είχε πείσει τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ , ωσπου ήρθε ο Ιούλιος και τους έπεισε για τα καλά.

      Διαγραφή
    5. Μην παίζετε με έννοιες που θα "αιματοκυλίσουν" τον κλάδο, γιατί ο κλάδος μας αρέσκεται στο να εφαρμόζει κατά το δοκούν την κείμενη νομοθεσία θέτοντας εαυτούς και αλλήλους σε περιπέτειες. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και για όταν δεν είμαστε σε απεργία και δεν λέει και πολύ διαφορετικά πράγματα.

      Όσο για την ηθική, να την ψάξεις σε όλους εκείνους που είναι αλληλέγγυοι κι επαναστάτες το πρωί και κατάκοποι το απόγευμα. Και μη ξεχνάς ότι ούτε νόμιμο είναι ούτε ηθικό.

      Και για να τελειώνουμε και με τον Ιούλιο που ήρθε και τους έπεισε για τα καλά. Έστω λοιπόν ότι οι παροικούντες την Τεχνική εκπαίδευση δεν είχαν πειστεί και τώρα τιμωρήθηκαν, πόσο μικρόψυχος είσαι που χρησιμοποιείς το γεγονός αυτό γαι να τους κατηγορήσεις; Πόσο χαιρέκακος μπορείς να γίνεις ακόμη που το ευχαριστιέσαι; Και πόσο μικρόνους που πιστεύεις ότι έτσι ενισχύεις την αλληλεγγύη και τη συναδελφικότητα;

      Σας ευχαριστούμε που μας θυμίζετε να εφαρμόζουμε το νόμο! Για θυμίστε μας και για ποιο λόγο ακριβώς μας καλείτε σε απεργία;

      Αυτό λέγεται αμετροέπεια κι ασυνέπεια.

      Διαγραφή
  2. Ωραία πράματα ! Πλεον υπάρχουν μόνο δυο κλάδοι καθηγητών .
    1 . ΠΕ Δραστήριοι
    2. ΠΕ Βολεμένοι.
    Οι σκεπτόμενοι σε ποιό κλάδο ανήκουν ;
    Στους δραστήριους ;;;
    α.Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να έχουν κάνει την στοιχειώδη σκέψη περί του ατελέσφορου τέτοιων κινητοποιήσεων.
    Το ροδοπάκι δεν αντέχει τρεις μέρες θα αντέξει ο συνάδελφος που έχει υποχρεώσεις επιπέδου επιβίωσης;

    β. Θα είχαν την στοιχειώδη νοημοσύνη να μην κρίνουν τι κάνουν οι άλλοι. Παρ όλα αυτά βρίθουν τα σχόλια τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς , ακατάσχετων υποδείξεων περί ΄΄πάλης΄΄ πάντα με τον ψευτοτσαμπουκά του ανώνυμου .

    γ. Δεν θα πανηγύριζαν σαν οπαδοί επειδή έγινε το αναμενόμενο την πρώτη μέρα.

    δ. Θα καταλάβαιναν ότι δεν εμπνέουν κανέναν. Ο παρωχημένος λόγος τους , το παλαιομοδίτικο στυλ τους απωθεί ακόμα και το κουνουπι τίγρη.

    Στους βολεμένους;;;;

    Ποιοί είναι βολεμένοι;;

    Βολεμένοι είναι αυτοί που απήργησαν γιατί έχουν καβάτζα μαμαλίκα φίλε μου. Και μόνο αυτοί.

    Βολεμένοι είναι αυτοί που απήργησαν γιατί το απογευματάκι κάνουν κανά ευχέλαιο για να περνά η ώρα.


    Ο σκεπτόμενος συνάδελφος δεν ανήκει ούτε στους μεν ούτε στους δε.
    Δεν επιζητά πιστοποιητικά παλαιστή . Θλίβεται για όσα συμβαίνουν , αγωνιά για το μέλλον , αλλά αισθάνεται αδύναμος να αντιδράσει γιατί βλέπει ότι αυτοί που ηγούνται αυτής της προσπάθειας και αυτά που προτείνουν είναι για το χολιγουντ. Και ούτε ο τσακ Νόρις ο μέγας παλαιστής δεν βγάζει άκρη μαζί τους.








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εσύ σκεπτόμενε φίλε,επιτήδειε ουδέτερε, άν έρθει η δική σου η σειρά για υπεαριθμία,διαθεσιμότητα ,απόλυση, άντε να δω τότε τι σκέψεις θα κατεβάσει η κούτρα σου. ήμαρτον ρε παιδιά,βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας,βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες,πάντα βέβαια φταίνε οι άλλοι, εμείς σε προσωπικό επίπεδο ειμαστε πάντα οι σωστοί,οι άμεμπτοι,οι λογικοί,οι ηθικοί.Μας πειράζουν οι αιρετοί περισσότερο από την κυβέρνηση,ξεχνώντας ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος,μας πειράζουν τώρα και οι απεργοί,μήπως από ενοχές που κάποιοι παλεύουν,ενώ εμείς απλώς καθόμαστε?και τέλος πάντων ,δικαίωμα του καθενός είναι να μην απεργήσει ΣΕΒΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ, ομως εσύ ,σκεπτομενε συνάδελφε ,ήρθες σε καμία συνέλευση να πάρεις θέση ή μήπως κάνεις κριτική από τον καναπέ και μόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω που χάνω τα ευρουλακια όπως λες πες μου , δώσε μου ένα λόγο της προκοπής για να συνεχίζω να κτυπώ το χέρι μου στο μαχαίρι , ή να περιμένω να πεθάνω από αιμορραγεί ?
    Πια είναι η πρόταση που θα μας ενώσει :
    1. να επιστρέψουν οι συνάδελφοι πίσω ?
    2. να καταργήσουμε των νέο νόμο για την παιδεία , που θέλει τα παιδία μας Αμόρφωτα
    3. να ρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχάς αυτό με τον καναπέ μην το πολύ λές γιατί θυμίζει τον Λιακόπουλο.Αλλά για να είμαστε σωστοί και κύριοι οι αηδίες που λέτε και οι δυο ειναι πρωτοκλασάτες.
    Μάλλον ανήκεις στους δραστήριους που ανέφερα. Υπερκαλύπτεις την β. περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=EHV3U-QPFZ8&list=PLNeHtMgRZHTMJIKAfrxhkaPSo2ldqY0Pd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=0XgBGzcIDEc&list=PLF4851E492BB97DD9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από καθηγήτρια απεργό…
    Λες: δεν μπορώ να απεργήσω γιατί δε μου φτάνει ο μισθός μου. Γι' αυτό ακριβώς πρέπει να απεργήσεις, γιατί δε σου φτάνει ο μισθός σου! Γιατί μέσα σε 3 χρόνια έχεις χάσει το 40% των αποδοχών σου.

    Λες: δεν μπορώ να απεργήσω,έχω παιδιά και οικογένεια. Για τα παιδιά σου πρέπει να απεργήσεις, δεν έχουν κανένα μέλλον και το ξέρεις. Παραδέξου το και κάνε κάτι γι’ αυτό. Από σένα περιμένουν και το αξίζουν.

    Λες: δεν θα απεργήσω, γιατί ό,τι και να κάνουμε δεν καταφέρνουμε τίποτα. Λες ψέματα και το ξέρεις, γιατί όταν είσαι μέσα στην τάξη συμβουλεύεις τους μαθητές σου που απογοητεύονται να συνεχίσουν να προσπαθούν και τους λες ότι μόνο όποιος δεν προσπαθεί δεν καταφέρνει ποτέ και τίποτα.

    Γιατί τους διδάσκεις για τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη, για τη Γαλλική Επανάσταση, γιατί κάθε χρόνο οργανώνεις γιορτές για την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και για το ηρωικό “ΌΧΙ” του ελληνικού λαού στο ναζισμό.

    Λες: δεν απεργώ παρά μόνο αν απεργήσουν και όλοι οι άλλοι. Μα και οι άλλοι το ίδιο λένε για σένα, γιατί σε αυτό το “όλοι οι άλλοι” είσαι μέσα κι εσύ.

    Μέσα στο καλοκαίρι, μια εκπαιδευτικός με σοβαρά προβλήματα καρδιάς, πέθανε μια μέρα μετά, αφού της ανακοινώθηκε ότι, παρά τα προβλήματα υγείας της, δεν εξαιρείται από τη διαθεσιμότητα.

    Ένας άλλος εκπαιδευτικός αυτοκτόνησε λόγω οικονομικών προβλημάτων. Μια συνάδελφος σε διαθεσιμότητα έκανε απόπειρα. Λίγες μέρες πριν, άλλη συνάδελφος πήδηξε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε.


    Κι αν “ένας θάνατος είναι τραγωδία, ενώ 1.000 θάνατοι είναι απλά στατιστική”, ξανασκέψου αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους, όταν είσαι έτοιμος να μπεις στην τάξη ως απεργοσπάστης.

    Σκέψου ότι σου έχουν πετσοκόψει το μισθό,σου έχουν κόψει τα δώρα, σου έχουν αυξήσει το ωράριο, ότι πριν λίγο καιρό επίσημα κυβερνητικά χείλη σε είπαν “κοπρόσκυλο” και “γαϊδούρι”, σκέψου πως ένιωσες όταν πήρες στα χέρια σου το χαρτί της επιστράτευσης και θυμίσου τους στίχους του ποιητή που διδάσκεις:

    ”Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κλεμμένο απ' το fb

    -Απεργία φαρμακοποιών: κανένα φαρμακείο ανοικτό (εκτός από τα εφημερεύοντα)
    -Μη εκτέλεση συνταγών ΕΟΠΥΥ: καμία εκτέλεση συνταγής
    -Απεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας: καμία πτήση (εκτός από τις αναγκαίες)
    -Απεργία ΤΑΞΙ: κανένα ταξί σε κυκλοφορία
    -Απεργία δημοσιογράφων ΕΣΗΕΑ: καμία πληροφόρηση ή δελτίο ειδήσεων
    -Απεργία λεωφορείων: κανένα λεωφορείο σε κυκλοφορία
    -Απεργία φορτηγών: κανένα φορτηγό σε κυκλοφορία
    -Απεργία ναυτεργατών: κανένα πλοίο σε δρομολόγιο
    -Απεργία .....
    -Απεργία ......
    ..........
    ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!!!!
    ......
    και μετά λέτε γιατί ξεκίνησαν οι διαθεσιμότητες από τους εκπαιδευτικούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή