Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ποσοστά απεργίας 17/9/2013

Συνεχίζουμε δυναμικά! 
Αύριο ξεκινά η απεργία της ΑΔΕΔΥ. Εμπρός να κρατήσουμε όλο το δημόσιο κλειστό!

Σχολείο
Σύνολο
Απεργοί
Ποσοστό
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
37
11
29,7
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
26
23
88,5
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
27
13
48,1
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
21
15
71,4
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
28
18
64,3
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
27
19
70,4
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
23
18
78,3
8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
9
7
77,8
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ
9
8
88,9
 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΗΣΕΑΣ
9
4
44,4
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΑΥΚΗΣ
11
9
81,8
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΣΜΙΟΥ
11
3
27,3
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΙΝΟΥ
10
6
60,0
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΛΒΙΟΥ
10
10
100,0
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΥΣΙΤΟΥ
17
8
47,1
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΞΟΤΩΝ
11
3
27,3
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΜΙΝΘΗΣ
12
11
91,7
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
6
5
83,3
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
9
1
11,1
1ο ΛΥΚΕΙΟ
41
10
24,4
2ο ΛΥΚΕΙΟ
41
36
87,8
3ο ΛΥΚΕΙΟ
40
23
57,5
4ο ΛΥΚΕΙΟ
21
15
71,4
ΛΥΚΕΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ
15
15
100,0
ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΑΥΚΗΣ
14
7
50,0
ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΎΠΟΛΗΣ
8
5
62,5
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ
7
0
0
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
23
21
91,3
ΙΕΡΟΣΠΟΥΔΑΣΤΉΡΙΟ
8
3
37,5
1ο ΕΠΑΛ
45
9
20,0
2ο ΕΠΑΛ
44
41
93,2
ΕΠΑΛ ΓΛΑΥΚΗΣ
11
8
72,7
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ
14
7
50
ΕΠΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
6
0
0,0
ΕΕΕΚ ΓΕΝΗΣΕΑΣ
4
0
0,0
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
9
2
22,2
ΣΥΝΟΛΟ
634
386
60,0

17 σχόλια:

  1. Απεργούν τα Γυμνάσια και Λύκεια και εσείς του 1ου ΕΠΑΛ πετάτε αετό. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η ΕΠΑΣ.
    Τόσο σας νοιάζει η κατάργηση των ειδικοτήτων σας και η απόλυση των συναδέλφων.
    Πάλι καλά που δεν είχατε το συνηθισμένο για σας 0% (η ΕΠΑΣ το πέτυχε όχι με τη πρώτη βέβαια αλλά και η δεύτερη καλή είναι). Αυτή τη φορά δεν μπορέσατε να κρυφτείτε πίσω από τις καταλήψεις των μαθητών σας.
    Τώρα μπορεί ο καθένας να καταλάβει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να καταργήσει τις τεχνικές ειδικότητες.
    Κοιμηθείτε ήσυχα το νέο κύμα διαθεσιμότητων σας περιμένει.
    Εσείς του ΔΣ αντί να οργανώνετε ανούσια πανηγύρια να πάτε να συζητήσετε με τους συναδέλφους του 1ου ΕΠΑΛ, μπας και τους ξυπνήσετε πριν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι δυνατόν να κλείνει η ΕΠΑΣ και να απεργούν τα γενικά Λύκεια ενώ η ΕΠΑΣ κοιμάται; Γιατί άραγε;
    Παρεμπιπτόντως, είδα κάτι παράξενες τεχνικές ειδικότητες αποσπασμένες στα Γυμνάσια, αυτές τι μάθημα θα διδάσκουν, Μαθηματικά και άλλα μαθήματα πέραν φυσικά της ειδικότητάς τους; Καλό αυτό, από το να βγουν με μηδενικό ωράριο...
    Δηλαδή η ΕΠΑΣ ούτε μία μέρα δεν άντεχε να κάνει απεργία!
    Όταν έρθει όμως και βγάλει στην υποχρεωτική σύνταξη όλα τα ραμολί που πλησιάζουν τα 60, δε θα υπάρχει πλέον χρόνος για να τον κερδίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ανήκω στην ΕΠΑΣ, ούτε είμαι Ραμολί, αλλά εσύ είσαι ένα ανθρώπινο τίποτα που εκφράζεσαι έτσι για συναδέλφους. Ακόμη κι αν δεν απεργούν. Και σε τελική να μας πεις γιατί συμμετέχεις στην απεργία; Γιατί είσαι υπέρ των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα; Για να μην τεθούν κι άλλοι στη διαθεσιμότητα; Για να μη τεθείς εσύ σε διαθεσιμότητα; Για να έχουν θέρμανση οι μαθητές σου; Για να έχουν βιβλία οι μαθητές σου; Για να έχουν ανθρώπινες συνθήκες στις αίθουσες οι μαθητές σου; Για να έχεις πλήρη και δια βίου επιμόρφωση ώστε να είσαι καλύτερος για τους μαθητές σου; Για να καταγγείλεις εκείνους τους συναδέλφους που με τη στάση τους προσβάλλουν τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς;

      Γιατί αν απεργείς έστω και για έναν από τους παραπάνω λόγους δεν νομιμοποιείσαι να εκφράζεσαι έτσι για εκείνον για τον οποίον θεωρητικά αγωνίζεσαι. Γιατί τότε δεν είσαι ούτε αγωνιστής ούτε αρωγός. Είσαι ένας καιροσκόπος που κάποια στιγμή θα ζητήσεις να κάνεις ταμείο στην αλληλεγγύη που προσέφερες. Κι αυτό μόνο τίμιο δεν είναι. Και σε τελική ανάλυση ούτε έχουν πειστεί όλοι, ούτε έχουν όλοι τις ίδιες οικονομικές αντοχές. Και σε τελική ανάγκη όλοι είχαμε συμφωνήσει ότι ο καθένας θα απεργήσει ανάλογα με τις ανάγκες του και τα πιστεύω του.

      Δυστυχώς με τέτοιου είδους σχόλια κι αναφορές μόνο την ενότητα δεν θα πετύχετε. Και καλό είναι να κρατάτε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, ότι όπως προσβάλλετε θα σας προσβάλλουν, ότι το ιστολόγιο αυτό είναι ανοικτό και το διαβάζουν όλοι και μόνο τιμητική δεν είναι η εικόνα που βγάζει προς τα έξω μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό φέρνει, ότι κάποτε θα είμαστε ραμολί θα έχουν περάσει καμιά εικοσαριά χρόνια από τον 'μεγάλο' ή μεγάλο αγώνα του Σεπτεμβρίου 2013 και θα μας βρίζουν οι τότε νέοι.

      Διαγραφή
    2. Ο παραπάνω συνάδελφος μπορεί να είναι καυστικός, ίσως και παραπάνω από όσο εγώ θα ήθελα, αλλά επί της ουσίας έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. Μάλιστα αν απεργεί, έστω και μόνο για έναν από τους παραπάνω λόγους - οι περισσότεροι απεργούμε για όλους αυτούς και άλλους τόσους - ναι, κατά τη γνώμη μου και νομιμοποιείται και δικαιολογείται να πιστεύει τα αναφερόμενα για τους αντίστοιχους "συναδέλφους" που κρυμμένοι πίσω από χιλιοειπωμένες δικαιολογίες (*) θέλουν να έχουν και την πίτα ολόκληρη (μη χάσουμε τα 50 ευρώ της έστω μιας μέρας απεργίας) αλλά και το σκύλο χορτάτο (αφού οι άλλοι παλεύουν, αν κερδηθεί κάτι, θα είναι για όλους άρα και για μας). Τώρα για το αν πρέπει να τα λέει όπως τα νιώθει ή να τα ρετουσάρει μπας και θιχτεί η "αξιοπρέπεια" των συναδέλφων που δεν απεργούν, να το συζητήσουμε.
      (*) Δικαιολογίες
      1) Εγώ δεν κάνω 24ωρες και 48ωρες γιατί είναι ντουφεκιές στον αέρα και δεν προσφέρουν τίποτα στο κίνημα, παρά μόνο εκτόνωση. Να κάνουμε μια διαρκείας να συμμετέχω.
      2) Εγώ δεν κάνω διαρκείας γιατί είναι εξοντωτικές για τους συναδέλφους (εγώ δε θα είχα πρόβλημα γιατί είμαι large, αλλά για τους συναδέλφους ρε γαμώτο)
      3) Μόνο στις εξετάσεις θα είχε αποτέλεσμα μια απεργία, τότε μάλιστα
      4) Όχι στις εξετάσεις γιατί τότε θα στρέψουμε την κοινωνία εναντίον μας. Αντίθετα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς θα είναι καλύτερα
      5) Δεν μπορώ να κάνω απεργία ούτε μια μέρα γιατί δε με παίρνει οικονομικά, ίσα ίσα τα βγάζω πέρα με τα περίπου 12000 το χρόνο. Βέβαια και πριν 2 χρόνια που έπαιρνα 18000 το χρόνο και τα 6000 που έχασα θα αντιστοιχούσαν σε 4 με 5 μήνες απεργία, πάλι τα ίδια έλεγα
      6) Η ΕΛΜΕ (ή η ΟΛΜΕ) δε με εκφράζει. Δεν έχω πατήσει βέβαια ποτέ σε Γ.Σ. αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι συνδικαλισταράδες τα παίρνουν από κάπου και θέλουν το κακό μας. Μόνο όταν ζοριστώ τρέχω και γλύφω αλλά μέχρι εκεί, έχω και κάποια αξιοπρέπεια...
      7) Δεν έχω πειστεί ακόμη ότι πρέπει να παλέψω. Αντέχω λίγο αγγούρι ακόμη. Εξάλλου υπάρχουν και χειρότεροι από μένα. Αν μείνω στο καβούκι μου μπορεί και να μη με πειράξουν και να τη γλιτώσω (εγώ)

      Μπορώ να γράψω και άλλες δικαιολογίες αλλά ... το πνεύμα αρκεί. Σκεφτείτε μόνο ότι συχνά τα ΙΔΙΑ άτομα επικαλούνται - κατά περίπτωση - όλες τις παραπάνω δικαιολογίες

      Διαγραφή
    3. Άλλο το καυστικός κι άλλο το υβριστικός. Κατά τα άλλα συμφωνούμε.

      Διαγραφή
    4. "Σέβομαι τους νεκρούς ακόμη κι όταν είναι ζωντανοί..."
      http://youtu.be/ZmcXIefYtN4

      Διαγραφή
  3. οπως λεει ο/η συνάδελφος, αφήστε τα πανηγύρια, αφήστε τους πανηγυρισμους, την έπαρση, την αλαζονεία και πηγαίνετε σε κάποια σχολεία να συζητήσετε με τους συλλόγους...
    προσγειωθειτε και σταθείτε δίπλα στους συναδέλφους και οχι σαν ρουφιάνοι με κουκούλες,
    έξω απο τα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο γραμματέας της ΕΛΜΕ για όσες και όσους δεν το ξέρουν είναι διευθυντής του ΕΕΕΚ.
    Σήμερα το ΕΕΕΚ δεν δήλωσε κάποιον απεργό, άρα ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της ένωσης είναι απεργοσπάστης.
    Επειδή για τα υπόλοιπα μέλη δεν είναι τόσο εύκολο να δούμε αν απείργησαν ή όχι, να μας ενημερώσετε επίσημα.
    Φτάνει πια με τους τυχοδιώκτες.
    Φτάνει πια με τους τσάμπα μάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παράκληση να ενημερώνονται και τα στοιχεία των Εσπερινών. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-F113/323/2178,7997/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντροπή στον γραμματέα .Ουστ ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ και να καλέσει άμεσα Γ.Σ. την Τετάρτη όπου και να τεθεί το ζήτημα της καθαίρεσης του γραμματέα από το ΔΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ! ΟΛΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντροπή στο γραμματέα της ΕΛΜΕ! Μη μας πείτε πως πρόκειται για λάθος έτσι απλά. Ας δώσει εξηγήσεις τότε για το λάθος αυτό!
    Κι εμείς ξέρουμε να ξοδέψουμε τα τουλάχιστον 200 Ευρώ που θα χάσουμε!
    Άντε γιατί γεμίσαμε έξυπνους, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον χαζοί για να κάνουν την αντίθεση!
    Δείτε εδώ! Συνεδριάζουν ή συζητείται γενικώς για τους πλεονάζοντες.
    http://kathigitis.org/to-ipourgio-stelni-ton-isangelea-stous-kathigites-tis-samou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και αύριο θα είμαι στους δρόμους και δεν με νοιάζουν οικονομικές συνέπειες. Κάποιες τεχνητές ανάγκες θα μείνουν απλήρωτες.
    Θέλω να κοιτάζω στα μάτια τους φίλους μου που απολύθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυρία του Εσπερινού Λυκείου Ξάνθης γνωστή για τους αριστερούς της αγώνες και τις αριστερές της πεποιθήσεις, δεν έκανε απεργία τη δεύτερη μέρα της απεργίας; Είναι δυνατόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλήθεια, ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ πώς θα κοιτάζει στα μάτια τους συναδέλφους του που απολύθηκαν; Πρέπει να νιώθει πολύ περήφανος που ΕΚΤΕΛΕΙ τα καθήκοντα του με τόσο ζήλο και συνέπεια...........!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή