Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΣ της 17/9/2012

Τα θέματα που απασχόλησαν το ΔΣ της 17/9/2012 ήταν:
h    Ενημέρωση από τους αιρετούς σε ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ για θέματα που αφορούν τους/τις συναδέλφους/ισσες. 
h    Αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, η προκήρυξη εκλογών για νέο ΔΣ την ίδια μέρα με τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012. Επειδή υπάρχουν αρκετά πρακτικά προβλήματα λεπτομέρειες σχετικά με τις εκλογές για ΔΣ θα ανακοινωθούν αργότερα.
Υπέρ ψήφισαν:
Λουκοπούλου Μαρία
Αγοραστού Βασιλική
Σκούπρας Ευθύμιος
Βαχαβιώλος Κωνσταντίνος
Δεληγεώργης Κωνσταντίνος
Κατά ψήφισαν:
Παπαντόπουλος Γεώργιος
Ψωμακέλης Μένιος
h    Αποφασίστηκε συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέο συλλαλητήριο το Σάββατο 22/9/2012.
h    Συζητήθηκε και πάλι το θέμα της μεταφοράς των μαθητών/τριών. 
h    Προγραμματισμός επισκέψεων σε σχολεία για ενημέρωση σχετικά με την απεργία.

h     Λειτουργία του σχολείου αλληλεγγύης. Αποφασίστηκε η στήριξη με κάθε μέσο της λειτουργίας του. Προτάθηκε η μεταφορά του σε σχολείο που να είναι σε κεντρικότερο σημείο της πόλης για ευκολότερη πρόσβαση και αν είναι δυνατόν να λειτουργεί και το απόγευμα ώστε να ελαττωθεί το κόστος θέρμανσης.
h    Τρόπος αντιμετώπισης της φασιστικής απειλής στα σχολεία. Περιμένουμε σχετικές προτάσεις από τους/τις συναδέλφους/ισσες

2 σχόλια:

  1. οι αιρετοι του ΠΥΣΔΕ, ενημέρωσαν εσας, αλλά τους συναδέλφους που αφορούν οι τοποθετήσεις...καμιά ενημέρωση,.

    απλά, αποφάσεις και πράξεις ΠΥΣΔΕ, μαθαίνουν οι συνάδελφοι.

    ..οσο για την ενημέρωση απεργίας...δεν ενέπνευσαν οι συνάδελφοι της ΕΛΜΕ, για απεργία..αυτοι που ψήφισαν πριν 3 μηνες, τους εγκληματίες πασοκ-νδ..τώρα, γυρνούν στα σχολεία και ζητούν να κάνουμε απεργία..νομίζουν οτι απευθύνονται σε αμόρφωτους...
    ούτε ντροπή, ουτε αξιοπρέπεια δεν έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου (μη σου πω και σε ειδικές γραμμές κάνοντας χιούμορ) αλλά όσον αφορά στο ποιος είναι σε ποια θέση και ποιον εκπροσωπεί ή τι πρεσβεύει, νομίζω πως η ευθύνη είναι δική μας αποκλειστικά.

      Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους κυβερνώντες έτσι συμβαίνει και με τους "εκπροσώπους" μας. Κοινώς μας αξίζουν εφόσον εμείς τους ψηφίζουμε.

      Ας γεμίσουμε μια φορά το αμφιθέατρο, ας καταθέσουμε προτάσεις, ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις διαπροσωπικές σχέσεις και τις κομματικές πεποιθήσεις. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης. Ας ψηφίσουμε λοιπόν με κριτήριο την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

      Και βέβαια ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ας είμαστε εκεί, δεν γίνεται ούτε να αφήνουμε την εκπροσώπηση μας ούτε στην επιλογή των λίγων, αλλά ούτε μπορούμε, εφόσον επιλέξαμε την αποχή, να κατηγορούμε το οποιονδήποτε.

      Το ότι απαντώ στο μήνυμα σας, δεν σημαίνει ότι αναφέρομαι προσωπικά σε εσάς ή ότι δεν σας σέβομαι, απλά όπως έγραψα και στην αρχή συμφωνώ με το κείμενό σας σχεδόν σε όλα.

      Με εκτίμηση.

      Διαγραφή