Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Ξάνθης

Στη χθεσινή (27/9/3012) Γενική Συνέλευση έπρεπε να παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων του κλάδου. Παρέστησαν ωστόσο 30-40 άτομα! Αποφασίστηκε όμως από το ΔΣ οι αποφάσεις αυτής της συνέλευσης να είναι δεσμευτικές. Θεωρήσαμε ότι αξίζει να ληφθεί υπόψη του ΔΣ και να είναι δεσμευτικές οι αποφάσεις που θα πάρουν οι συνάδελφοι/ισσες που χαλάλισαν το βράδυ τους (μέχρι μετά τις 10μ.μ.) για να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.
Σε κάθε επίσκεψη του ΔΣ σε σχολεία υπάρχουν πάντα πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις, διαμαρτυρίες, σχόλια ακόμη και μομφές για τις αποφάσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Όλα αυτά μεταφέρονται και να συζητούνται στο ΔΣ. Εντούτοις μέσα σε μια γενική συνέλευση ανταλλάσσονται απόψεις, γίνεται ζύμωση και ωριμάζουν νέες προτάσεις οι οποίες ψηφίζονται και δεσμεύουν το ΔΣ. Όποιος/α θέλει να συνδιαμορφώνει και να έχει λόγο στις δράσεις και τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχει ενεργά τόσο στις γενικές συνελεύσεις όσο και στις άλλες δράσεις του συλλόγου μας.

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Ξάνθης:
h  Υπερψηφίστηκε τόσο το πολιτικό σκεπτικό όσο και το πρόγραμμα δράσης για να χρησιμεύσουν ως οδηγός για τις μελλοντικές κινητοποιήσεις. Χαρακτηρίστηκαν ωστόσο και τα δύο ως γενικόλογα και ασαφή.

Προτάθηκε και ψηφίστηκε:
h  Να μπουν πανό σε όλα τα σχολεία με το σύνθημα: «ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕIΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ να βάλει σε εφαρμογή την απόφαση.

Προτάθηκαν, ψηφίστηκαν και ζητείται να μπουν σε ψηφοφορία στη Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ τα παρακάτω:
h  Μη συνοδεία σε πολυήμερες εκδρομές
h  Κατάθεση μηχανογραφικών για τις πανελλήνιες εξετάσεις από όλους/όλες τους καθηγητές/τριες.
h  Απομόνωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών των σχολείων από τις κατά τόπους διευθύνσεις
h  Πανελλήνια δημοσκόπηση μεταξύ των εκπαιδευτικών για την πιθανότητα συμμετοχής σε απεργία στις πανελλήνιες.
h  Διερεύνηση της δυνατότητας ΚΑΛΑ προετοιμασμένης απεργίας διαρκείας με παρακράτηση από πριν αναλογικά μικρού ποσού για τη δημιουργία απεργιακού ταμείου

2 σχόλια:

  1. δεν νομιμοποιήστε, να παρακρατείτε ποσό από το μισθό μας, ως απεργιακό ταμείο.. πέρσι, στις εκλογές, το σώμα ΕΛΜΕ Ξάνθης, το απέρριψε.

    Δεν βλέπω, πουθενά, σε τοπικο επίπεδο, ενημέρωση γονέων-κοινωνιας..πώς??
    ενα κείμενο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεια (θέρμανση, έλλειψη λεωφορείων, 30-αρια τμήματα κτλ)
    Να σταλεί με e-mail στα σχολεία και εκτύπωση-φωτοτυπία απο κάθε συνάδελφο και αναλαμβάνει να το τοποθετήσει, καθένας μας, στα γραμματοκιβώτια της πολυκατοικίας που μένει.
    Χωρίς κόπο, με τρόπο, ενημερώνουμε-"μπαίνουμε" σε καθε σπίτι.

    υ.γ. έχει γίνει παλι παρόμοια εισήγηση για το κείμενο...αλλά σιγη ιχθυος... τόσο δύσκολο ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παρακράτηση (αν περάσει στη συνέλευση των προέδρων) θα οργανωθεί από την ΟΛΜΕ και τότε θα δούμε τις λεπτομέρειες.

    Ενημέρωση της κοινωνίας έχει ήδη αρχίσει:
    - με το κείμενο της ΟΛΜΕ που μοιράστηκε στις δύο κινητοποιήσεις του Σαββάτου. Δεν ήταν η πρώτη φορά, πέρυσι υπήρξε και μοιράστηκε και δικό μας κείμενο.
    - με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όπου θέσαμε όλα αυτά τα προβλήματα.
    Επίκειται και συνάντηση-ενημέρωση με τους γονείς όπως ήδη έχουμε πει.

    Και όπως δεν θα κουραστούμε να λέμε: όσοι/ες περισσότεροι/ες είμαστε στις γενικές συνελεύσεις τόσο περισσότερες ιδέες "πέφτουν στο τραπέζι". Η χθεσινή συζήτηση ήταν εποικοδομητική και αυτά που συζητήθηκαν θα μπουν και στο ΔΣ για περαιτέρω επεξεργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή