Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΣ της Δευτέρας 10/9/2012


Τα θέματα που απασχόλησαν το ΔΣ της 10/9/2012 ήταν:
h  Ενημέρωση για τεκταινόμενα στη συνέλευση των προέδρων που έγινε στη Θεσσαλονίκη καθώς και για το συλλαλητήριο που ακολούθησε
h  Ορισμός της ημερομηνίας των εκλογών για ΔΣ: Τέθηκε θέμα να συμπέσουν με τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 ώστε να μη χαθούν δύο μέρες μαθημάτων. Το εγχείρημα παρουσιάζει αρκετά πρακτικά προβλήματα και θα ξανασυζητηθεί.
h   Ανεπίσημη ενημέρωση για την συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό παιδείας.
h   Η στάση εργασίας της Τετάρτης. Αποφασίστηκε αντί για τη στάση εργασίας να καλεστεί συλλαλητήριο το Σάββατο 15/9/2012.
h   Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών/τριών. Στάλθηκε σχετική επιστολή στον αντιπεριφερειάρχη.
h  Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την παραβίαση της χωροταξικής κατανομής κυρίως στα λύκεια αλλά και σε ορισμένα γυμνάσια με αποτέλεσμα να δημιουργείται η αίσθηση σχολείων δύο ταχυτήτων και να υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν σχολεία. Το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη.
h  Το θέμα β αναθέσεων που τέθηκε συναδέλφους/ισσες.
h  Η διαμαρτυρία ορισμένων συναδέλφων/ισσών για τη μη ενημέρωσή τους σχετικά με τη θέση υπεύθυνου/ης φυσικής αγωγής. Για το θέμα αυτό θα έρθουμε σε επαφή με τον Προϊστάμενο.
h  Προγραμματισμός επαφών με το Νοσοκομείο και Ιατρικό σύλλογο σχετικά με το κόστος των ιατρικών εξετάσεων των μαθητών/τριών.
h  Προγραμματισμός επαφών με εμπορικούς και άλλους συλλόγους.
h  Τρόπος αντιμετώπισης της φασιστικής απειλής στα σχολεία. Περιμένουμε σχετικές προτάσεις από τους/τις συναδέλφους/ισσες

2 σχόλια:

  1. οι συναδελφοι, θα εχουν ενημερωση, για τη συναντηση των προεδρων στη Θεσσαλονικη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρόπος αντιμετώπισης της φασιστικής απειλής στα σχολεία...

    α) με μια έκθεση που θα γράψουν οι μαθητες, για την αντιμετώπιση του φασισμού, για την αλληλεγγύη των λαών, για την ομοψυχία της ανθρωπότητας..
    βεβαια, το βάρος πέφτει στους συναδέλφους-φιλολόγους και εκει υπάρχει θέμα.

    β) δεν ξερω, αν υπάρχει υλικό για προβολή, σε κάποια διδακτική ωρα, που θα μπορεί να το προβάλλει, οποιοσδήποτε συνάδελφος, μεσα στην τάξη.

    γ) ανάρτηση αφισών (αν υπάρχει υλικό), στα σχολεία, με θεμα κατά του ρατσισμού, του φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή