Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση των προέδρων των ΕΛΜΕ της Β. Ελλάδας με το προεδρείο της ΟΛΜΕ


Το Σάββατο 8/9/2012 έγινε συνάντηση των προέδρων των ΕΛΜΕ της Β. Ελλάδας καθώς και των αιρετών της περιοχής με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.
Στη συνάντηση καταναλώθηκε μεγάλο μέρος του χρόνου στην ενημέρωση από τους αιρετούς σχετικά με ιδιαίτερα προβλήματα συναδέλφων/ισσών που αντιμετωπίστηκαν με αποτέλεσμα ο χρόνος για την ουσιαστική συζήτηση σχετικά με το πως θα αντιμετωπίσει ο κλάδος τη λαίλαπα των επερχόμενων μέτρων να περιοριστεί στην απλή παράθεση των προτάσεων. Από όλες τις ΕΛΜΕ ζητήθηκαν στοχευμένες και καλά οργανωμένες κινητοποιήσεις. Σχετικά με τις απεργίες προτάθηκαν από τις περισσότερες ΕΛΜΕ (της δικής μας συμπεριλαμβανομένης) τονίστηκε ότι οι απεργίες που θα γίνουν πρέπει να είναι γενικές και προετοιμασμένες αν και από ορισμένες ΕΛΜΕ προτάθηκαν και απεργίες διαρκείας. (Σχόλιο-ερώτηση: όταν η κυβέρνηση αποφασίσει μέτρα κατάφωρα εναντίον του εκπαιδευτικού κλάδου ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή μας;)
Θα ακολουθήσει συνέλευση των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ μέσα στον Σεπτέμβρη στην οποία ελπίζουμε να γίνει πιο ουσιαστική συζήτηση. Όταν θα σταλεί το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση. Στη συνέλευση αυτή είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε όλοι και όλες για να διαμορφώσουμε την αντιπρόταση της δικής μας ΕΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου