Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 22/11

Τα τελευταία χρόνια, το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κλάδου με τα εμπεριστατωμένα κείμενα και τις σαφείς και μελετημένες οδηγίες που έστελνε στα μέλη. Η καλή εικόνα όμως χάλασε μετά το άσχημο κλίμα μέσα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά την προηγούμενη (16/11) συνέλευση προέδρων.

Οι συνέπειες αυτού του κλίματος, καθώς και η έλλειψη σχεδίου που θα ακολουθούσε την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας αποχής, αποκάρδιωσαν τον κλάδο που ήταν ενωμένος και έτοιμος να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση με άλλους τρόπους. 

Στη γενική συνέλευση Ξάνθης στις 22/11 παρουσιάστηκαν γύρω στα 20 άτομα, νούμερο ενδεικτικό της απογοήτευσης που επικρατεί.

Ωστόσο, κοινή εκτίμηση των ατόμων που ήταν στη συνέλευση είναι ότι τα προβλήματα που προέκυψαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και το τι έφταιξε θα πρέπει να συζητηθούν  στο επόμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Αυτή τη στιγμή επείγει η συνεννόηση και η λήψη αποφάσεων ώστε να ξαναενωθεί ο κλάδος και να συνεχιστεί ο αγώνας τόσο ενάντια στην αξιολόγηση όσο και για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τη δημόσια εκπαίδευση. 

Σε σχέση με το θέμα της επαναπροκήρυξης της απεργίας αποχής, με δεδομένο το κλίμα απογοήτευσης που έχει δημιουργηθεί αλλά και τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΟΛΜΕ, η επαναπροκήρυξη δε θεωρήθηκε, αυτή τη στιγμή, η πλέον κατάλληλη πρόταση. Εντούτοις, αν έχει εκτιμηθεί από την πλειοψηφία των ΕΛΜΕ ότι η πρέπει να προχωρήσει ο κλάδος σε επαναπροκήρυξη, η στάση της ΕΛΜΕ θα επανεξεταστεί μετά από συνεννόηση των μελών του ΔΣ.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης έχει ήδη προτείνει κοινά κείμενα και έχει ήδη ξεκινήσει να στέλνει. Στη συνέλευση προτάθηκε και ψηφίστηκε ότι θα πρέπει να αναλάβει η ΟΛΜΕ τη σύνταξη αυτών των κοινών κειμένων και/ή, εναλλακτικά, τη σύνταξη κοινών κατευθύνσεων. Επίσης στηρίζουμε οποιοδήποτε, άλλου είδους κινητοποίηση πέρα από την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής.

Επίσης, ομόφωνα, ψηφίστηκε η εξουσιοδότηση προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ να κινηθεί νομικά ενάντια στο υπουργείο παιδείας για το θέμα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών προς τη Cisco.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου