Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Ενημέρωση σχετικά με τη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ και αποφάσεις

Επειδή δεν υπήρξε κεντρική εισήγηση από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, οι προτάσεις με τις οποίες ήρθαν στη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ οι αντιπρόσωποι των ΕΛΜΕ ήταν πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Όλες οι ΕΛΜΕ είχαν απόφαση για συνέχιση του αγώνα αλλά ο τρόπος αυτής της συνέχισης ήταν πολύ διαφορετικός. (Δείτε την απόφαση της ΓΣ Ξάνθης εδώ) Η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ ζήτησε συνέχιση της απεργίας ή επαναπροκήρυξη. Οι προτάσεις είχαν μεταξύ τους μικρές ή μεγάλες διαφορές και επαναδιατυπώθηκαν πολλές φορές. Να επισημάνουμε εδώ ότι στη συνέλευση προέδρων οι αντιπρόσωποι των ΕΛΜΕ οφείλουν να ψηφίσουν την πρόταση που έφεραν από τις γενικές τους συνελεύσεις ή κάποια που να είναι στο « πνεύμα» της απόφασης και ανάλογη με τα όρια που έθεσε η συνέλευση.
Η πρόταση που τελικά πλειοψήφησε και τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία αποχή με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο. Η πρόταση ήταν έτσι διατυπωμένη που έδινε την ευχέρεια στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να την επαναπροκηρύξει με τον προσφορότερο δυνατό τρόπο: ούτε να νομιμοποιεί το νόμο Χατζηδάκη, ούτε να βάζει σε περιπέτειες τον κλάδο. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την εκπρόσωπό του στη συνέλευση (Λουκοπούλου). Αποφασίσαμε, στα πλαίσια της απόφασης της συνέλευσης για συνέχιση του αγώνα με όλα τα μέσα συμπεριλαμβανομένων και «όλων των νομικών εργαλείων που υπάρχουν στη διάθεσή μας», να υπερψηφίσουμε την πρόταση.
Η πρόταση ψηφίστηκε από το 54% των εκπροσώπων και δεν πέρασε γιατί καταστατικά χρειάζονται τα 2/3 για να εγκριθούν οι απεργίες.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη και θα εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές μορφές συνέχισης του αγώνα που προτάθηκαν συμπεριλαμβανομένων και: της εκ των έσω αποδόμησης του νόμου και των στάσεων εργασίας.

Οι αποφάσεις στις οποίες κατέληξε η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ είναι:
- Η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. Καλούνται όλες και όλοι οι εκπαιδευτικοί κάθε φορά που απαιτείται να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία.

- Πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις ΔΔΕ ενάντια στην αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη σε καιρό πανδημίας σύμπτυξη των τμημάτων.
Με τη λήξη της απεργίας αποχής ακυρώνονται αυτόματα οι δηλώσεις που είχαν κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου. Δεν απαιτείται η απόσυρση της παλιάς δήλωσης ούτε η κατάθεση νέας.

3 σχόλια:

  1. Τα κομματόσκυλα της ΔΑΚΕ δεν ντρέπονται και στέλνουν και μαζικές επιστολές στα σχολεία; Δεν βρέχει ρε, σας φτύνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι συνδικαλισταράδες, έσπευσαν να στείλουν εξηγήσεις την επομένη, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
    Η κατάντια και το ξεπούλημα του συνδικαλισμού..οι μαριονέτες της Κεραμέως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, το χουμε ξαναδεί το έργο. Εύγε, συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, να τη χαίρεστε τη στάση σας. Κάνατε αυτό που περιμέναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή