Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Πρακτικά ΔΣ Δευτέρας 25/10

- Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απασχόλησε έντονα η αδυναμία του ΔΣ της ΟΛΜΕ να καταλήξει σε κοινή απόφαση για το πως θα συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στο νόμο για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας παρ όλη την εκφρασμένη συμφωνία του κλάδου και όλων των παρατάξεων τόσο ενάντια στο νόμο όσο και στους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε να περιμένει και τη συνεδρίαση της Τρίτης 26/10 και στη συνέχεια, αν δεν παρθεί πάλι απόφαση, να προχωρήσει τοπικά σε ενέργειες εκ των έσω ακύρωσης του νόμου για την αξιολόγηση όπως είναι η κατάθεση κοινών κειμένων. Αυτή ήταν εξάλλου η σχεδόν ομόφωνη απόφαση της τελευταίας ΓΣ. Οι ενέργειες αυτές θα δρουν συμπληρωματικά και ενισχυτικά σε αποφάσεις που πιθανόν να παρθούν αργότερα από το ΔΣ της ΟΛΜΕ ή από Γενική Συνέλευση προέδρων.

- Στο μεταξύ θα σταλεί από το ΔΣ της ΕΛΜΕ ενημέρωση σχετικά με τις ειδικές συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων.

- Στα πλαίσια της αντίδρασης στο νόμο το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα συναντηθεί με το ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου για να αποφασιστούν κοινές κινήσεις.

- Το ΔΣ απασχόλησε η συγχώνευση τμημάτων στο Γυμνάσιο Σμίνθης. Μέλη του ΔΣ επισκέφτηκαν το σχολείο και ενημερώθηκαν για την ανάγκη, για παιδαγωγικούς λόγους αλλά και για πρακτικούς λόγους, ύπαρξης μικρών τμημάτων για τα οποία έχουν εξάλλου έγκριση. Επίσης επισημάνθηκε από το σχολείο και πρόβλημα με τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα συναντηθεί με τον Δ/ντη Β/θμιας και τον αντιπεριφερειάρχη.

- Συζητήθηκαν επίσης ιδιαίτερα θέματα που απασχολούν συναδέλφισσες και συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου