Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Παρελάσεις εν μέσω πανδημίας

Από γυμνάστριες και γυμναστές που υπηρετούν στα σχολεία της Ξάνθης πήραμε την παρακάτω επιστολή προς συλλογή υπογραφών:
-----
Με το παρόν κείμενο εκφράζουμε την ανησυχία μας σχετικά με την απόφαση να διεξαχθούν κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τη στιγμή που τα ποσοστά των κρουσμάτων και των θανάτων της πανδημίας δυστυχώς είναι σταθερά σε υψηλά επίπεδα.
Με αυτή την απόφαση όλα τα πρωτόκολλα προστασίας που εφαρμόζονται στις σχολικές μονάδες από την αρχή του σχολικού έτους καταστρατηγούνται. Οι καθηγητές ΠΕ11 και οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν, εκτίθενται στο κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του ιού.
Ο συνωστισμός με μαθητές/τριες από άλλα τμήματα, τάξεις, άλλες σχολικές μονάδες της πόλης και η πορεία σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές καταργούν τις συνθήκες ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών. Μία πρόταση που έχει κατατεθεί από μερίδα συναδέλφων είναι να παρελάσουν μόνο οι σημαίες από τα σχολεία.
Ζητούμε τη συνδρομή σας ώστε να προστατευθεί η υγεία όλων μας.

1 σχόλιο:

  1. Οι συνάδελφοι γυμναστές/στιες, δείχνουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα και ενδιαφέρον για τους μαθητές, απ' οτι οι παρατρεχάμενοι πολιτικάντηδες, που έσπευσαν να ανακοινώσουν πρόγραμμα εκδηλώσεων. Προφανώς, ζουν σε άλλη περιφέρεια και δεν έχουν γνώση το επιδημιολογικό φορτίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή