Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Σχετικά με την τοποθέτηση στελεχών εκπαίδευσης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη νομοθεσία ως προς την τοποθέτηση στελεχών εκπαίδευσης σε οποιαδήποτε θέση. Η νομοθεσία θα πρέπει να προβλέπει να γίνεται άμεσα γνωστή η ύπαρξη τέτοιας θέσης ευθύνης, η διαδικασία επιλογής, τα κριτήρια επιλογής και, γενικότερα, να είναι γνωστές και ανοικτές προς όλες/ους τις/τους ενδιαφερόμενες/ους από την αρχή όλες οι διαδικασίες.

Ζητάμε από το ΠΥΣΔΕ Ξάνθης και το ΑΠΥΣΔΕ ΑΜΘ, μέχρι να γίνει αυτή η νομοθετική ρύθμιση, να μη μένουν στο γράμμα του νόμου σχετικά με τις διαδικασίες τοποθέτησης στελεχών, αλλά να ανακοινώνουν άμεσα όλες τις θέσεις ευθύνης προς όλες και όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους ώστε να μπορούν όλες και όλοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να επιλεγούν.

1 σχόλιο:

  1. Φαντάζομαι ότι ως στελέχη θεωρούνται και οι Υποδιευθυντές, μιας και για κάποιον περίεργο λόγο ενώ είναι σε ισχύ ο νόμος 4823/2021, βγήκε η φωτογραφική εγκύκλιος που δίνει δικαίωμα στον εκάστοτε ΔΔΕ να τοποθετήσει σε θέσεις Υποδιευθυντών όποιον θέλει. Και σε σχόλια στο αντίστοιχο άρθρο του esos αναφέρεται ότι σε κάποιες ΔΠΕ και ΔΔΕ έχει γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος. Η δική μας διεύθυνση Δ.Ε. πως θα κινηθεί;

    https://www.esos.gr/arthra/74525/egkyklios-anaplirosi-ypodieythynton-sholikon-monadon-proistamenon-dithesion-kai

    ΑπάντησηΔιαγραφή