Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΛΜΕ: Σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας να γίνουν την άνοιξη και το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2022. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να ζητηθεί νέα παράταση θητείας τόσο για το ΔΣ της ΟΛΜΕ όσο και για τα ΔΣ των ΕΛΜΕ.

Η παράταση είναι απαραίτητη, καθώς η λήξη των θητειών όλων των ΔΣ στις 31 Οκτωβρίου σημαίνει αυτόματα ότι από 1η Νοεμβρίου δεν θα υφίστανται ΔΣ στα σωματεία (άρα δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία, διοικητική ή συνδικαλιστική).

Όσον αφορά στις εκλογές για την ανάδειξη νέων ΔΣ στις ΕΛΜΕ επισημαίνουμε τα εξής:

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η μαζικότερη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών σε όλες τις συνδικαλιστικές διαδικασίες και όχι μόνο στις εκλογικές. Επομένως, οφείλουμε να αναμένουμε όχι μόνο την β και γ φάση προσλήψεων αναπληρωτών/τριών, που αποτελούν ισότιμα μέλη μας, αλλά και τις τοποθετήσεις τους, την γνωριμία με τους συλλόγους διδασκόντων, τη ζύμωση μέσω των συνελεύσεων και την ουσιαστική ενσωμάτωσή τους στον κλάδο. Το ίδιο ισχύει και για τους/τις χιλιάδες συναδέλφους/ισσες που μετακινήθηκαν λόγω μεταθέσεων ή αποσπάσεων ή διορίστηκαν φέτος.

Είναι δυστυχώς προφανές, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, ότι το 4ο κύμα της πανδημίας, λόγω και της έντονης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης «Δ», θα είναι ίσως το μεγαλύτερο που έχουμε αντιμετωπίσει έως τώρα. Αυτό μπορεί να επιφέρει νέες καραντίνες, πολλά κρούσματα μεταξύ εκπαιδευτικών αλλά και φόβο στους/στις συναδέλφους/ισσες να μετέχουν σε μαζικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε πλήρη απομαζικοποίηση. Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι οι χειμερινοί μήνες δεν ευνοούν την συσπείρωση και μαζική συμμετοχή στα σωματεία μας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι είναι εν ισχύ ο νόμος 4808/21 που ανατρέπει πολλές από τις διαδικασίες μας αλλά και η ΚΥΑ της 16ης Ιουλίου, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται υποχρεωτική ύπαρξη και ηλεκτρονικής κάλπης. Η οργάνωση μίας κοινής στάσης τόσο μεταξύ των ΕΛΜΕ όσο και μεταξύ των Ομοσπονδιών και των σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απαιτεί χρόνο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να ακολουθήσουν την τακτική της Ομοσπονδίας και να προγραμματίσουν τις εκλογικές τους διαδικασίες για την άνοιξη του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου