Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΛΜΕ: Ενημέρωση για τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει και πάλι τον νικηφόρο αγώνα που έδωσε ο κλάδος την προηγούμενη σχολική χρονιά, που απέτρεψε την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μας! Συνεχίζουμε και διευρύνουμε το ποσοστό του 87% των σχολείων που μπλόκαραν στην πράξη την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Όσον αφορά στην τρέχουσα σχολική χρονιά σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α), η οποία σας είχαμε ενημερώσει ότι αναμενόταν.

Η ΟΛΜΕ δεσμευόμενη από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων (5/9/20), η οποία είναι σε ισχύ και με βάση την οποία κηρύχθηκε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) καθώς και τις εφαρμοστικές Υπουργικές Αποφάσεις, αποφάσισε την συνέχιση της απεργίας αποχής, επικαιροποιώντας την και στα σημεία που αφορούν στις προβλέψεις της νέας ΥΑ.

Προς αυτή την κατεύθυνση:

Έχει ήδη δοθεί σχετική εντολή στη νομική σύμβουλο της Ομοσπονδίας, η οποία θα καταθέσει το σχετικό εξώδικο τη Δευτέρα 13/9. Με βάση την κείμενη νομοθεσία η ισχύς της απεργίας αποχής ξεκινά 4 μέρες μετά την κατάθεση του εξωδίκου. Μέχρι τότε, καλούμε τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων να μην συγκαλούν συνεδριάσεις των συλλόγων και να σεβαστούν, όπως έκαναν και πέρυσι, τις συλλογικές αποφάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα του κλάδου. Αν συγκληθούν συνεδριάσεις αυτές τις μέρες, οι ΕΛΜΕ πρέπει να παρέμβουν και να ζητήσουν την αναβολή τους.

Επιπλέον, έχει ήδη ζητηθεί από τη νομική μας σύμβουλο επίσημη γνωμοδότηση για τα όσα προβλέπονται για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων στον ν.4823/21 (ΦΕΚ Α 136/3.8.2021). Τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει αναλυτική σχετική ενημέρωση.

Άμεσα θα αποσταλούν το εξώδικο και η νέα δήλωση συμμετοχής των συναδέλφων/ισσών στην απεργία αποχή, την οποία θα καταθέτουν εκ νέου στο πρωτόκολλο του σχολείου τους. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε ενημερωτικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων και των συναδέλφων. Χρησιμοποιώντας και την πείρα των προηγούμενων μαχών δημιουργούμε τους όρους ώστε να μην υπάρξει απαρτία σε καμία συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων στις 25 Σεπτεμβρίου, τηρουμένων όλων των μέτρων για την υγειονομική προστασία των συμμετεχόντων/ουσών. Για τον τόπο και τις λοιπές λεπτομέρειες θα υπάρξει έγκαιρη επόμενη ενημέρωση.

Ανάλογα με τις εξελίξεις, ενδέχεται να συγκληθεί έκτακτη μονοθεματική ΓΣ Προέδρων πριν τις 25/9.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες να δώσουν εκ νέου μαζικά τον αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου!

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην απεργία αποχή και να μπλοκάρουν την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μας!

4 σχόλια:

 1. Κοπρόσκυλα τεμπλεχανάδες, φοβάστε μη φανεί πόσο άχρηστοι κατσαπλιάδες είστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το θέμα του διαζυγίου σου είναι με άτομο στην Πρωτοβάθμια. Εδώ είναι για καθηγητές, Δευτεροβάθμια!
  Η συκοφαντική δυσφήμιση διώκεται ποινικά. Τελείωνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό λέω και εγώ, η συκοφαντική δυσφήμιση διώκεται ποινικά. Για αυτό άμα λες δεξιά και αριστερά ότι τάχα ένας γονέας δέρνει τον άλλο μετά σε βγάζουν στο κλαρί κάνεις τον Κινέζο. Ειδικά αν σε έχουν καταγράψει να προσκαλείς τον έναν από τους δύο σε ερωτικές συνευρέσεις, εν ώρα "εργασίας", με..."επαγγελματικό" μέσο επικοινωνίας. Χαίρομαι πάντως που κατάλαβες σε ποιον αναφέρομαι. Γίνεται δουλίτσα. Για να δω, εσείς ως σωματείο που ως σκοπό και απόλυτο στόχο έχει αν μη τι άλλο, την βελτίωση της παιδείας στη χώρα, πως αξιολογείτε τέτοιους "επαγγελματίες" εκπαιδευτικούς; Ή μήπως θα πρέπει να το κάνει το κράτος;
   Το τελείωνε λοιπόν στο επιστρέφω, τελείωνε εσύ με τις φθηνές δικαιολογίες ώστε να μη δουλεύετε και να πληρώνεστε και από πάνω να καταστρέφετε οικογένειες γιατι θέλετε να τον βρεξετε και λίγο βρε αδερφέ. Μέσα στο σχολείο εν ώρα εργασίας.

   Διαγραφή
  2. Ξαναλέω, εδώ είναι δευτεροβάθμια! Μπερδεύεις τα ονόματα! Οι δάσκαλοι είναι στο blog της ΔΟΕ!

   Διαγραφή