Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Κινητοποίηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων Τετάρτη 15/9

Βιώνουμε την έναρξη μιας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης σχολικής χρονιάς τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και του ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου κάτω από το οποίο καλούμαστε οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουμε το έργο μας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική έχει συνομολογήσει σε αγωνιστική ενότητα, κοινή αγωνιστική πορεία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την θωράκιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας, μετά από συνάντηση εκπροσώπων των Δ.Σ. των τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.. )

Είναι κοινή και έντονη η ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστική προετοιμασία, για την απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με την κυβέρνηση να εκπέμπει αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα η νέα χρονιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών μας ελευθεριών. 

Διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την προστασία του κοινωνικού συνόλου διοργανώνεται πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στις 7:00 μμ στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, με τα τρία εκπαιδευτικά σωματεία του νομού, το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης, την ΕΛΜΕ Ξάνθης και την ΕΠΑΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου