Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Αίτημα της ΟΛΜΕ για διενέργεια δωρεάν τεστ coνid19 σε εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητριες/ές στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής που βρίσκονται σε λειτουργία

 Ως γνωστόν οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής – ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ – έχουν εξαιρεθεί από τη γενική ρύθμιση για αναστολή της λειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είναι γνωστό το αίτημα της ΟΛΜΕ για διενέργεια, τόσο προληπτικών όσο και σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων, τεστ covid19 σε όλους τους εκπαιδευτικούς, προσωπικό σχολείων και μαθητές, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας. Είναι επίσης γνωστό ότι το αίτημα αυτό δεν έχει ικανοποιηθεί παρά τις επίμονες εκκλήσεις μας.

Ωστόσο επανερχόμαστε σήμερα, κάνοντας έκκληση να διενεργηθούν άμεσα τεστ, σε αυτήν την περίοδο της αναστολής της λειτουργίας των μονάδων, τουλάχιστον σε όσες λειτουργούν, και αναφερόμαστε στις μονάδες Ειδικής Αγωγής ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ, στις οποίες τα προβλήματα και οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι.

Κρίνεται αναγκαίο να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού των μονάδων αυτών δεν μπορεί να εφαρμόσει τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης (πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, καθαριότητα) στους κοινόχρηστους χώρους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος εξαιτίας της ιδιαίτερης νοητικής λειτουργικότητας (αυτισμός, βαριά νοητική υστέρηση, διαταραχές συμπεριφοράς και συνοδά οργανικά προβλήματα) και ότι μετακινούνται επίσης από και προς το σχολείο με πούλμαν, χωρίς να γίνεται ορθή χρήση της μάσκας.

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου