Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης



Την Πέμπτη 19/11/2015 , αντιπροσωπεία 3 μελών του ΔΣ ΕΛΜΕ Ξάνθης (Ιωαννίδης, Δαμιανάκη, Σταυριανός) και η αιρετός του ΠΥΣΔΕ Μαρία Λουκοπούλου συμμετείχαμε σε συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Αν. Μακ. Θράκης Παναγιώτη Κεραμάρη παρουσία αντιπροσωπειών άλλων ΕΛΜΕ της περιφέρειάς μας. Σκοπός της παρουσίας μας ήταν να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση του ΠΔΕ, 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να μην εγκρίνει την  υλοποίηση ορισμένων ολιγομελών τμημάτων ανά την περιφέρεια. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στα ΕΠΑΛ αφού μαθητές αναγκάζονται να διακόψουν την φοίτησή τους σε τομείς που επιθυμούσαν, οδηγώντας τους στην αβεβαιότητα. Αφού καταγγείλαμε τον βάναυσα αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα μιας τέτοιας απόφασης εξηγήσαμε με στοιχεία στον περιφερειακό διευθυντή ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος , το αντίθετο μάλιστα δημιουργεί νέες απαιτήσεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στα σχολεία. Οι απαντήσεις του περιφερειακού συμπυκνώθηκαν στην ωμή παραδοχή ότι "είμαστε ένα φτωχό κράτος" και ότι επίκειται η έναρξη διαλόγου για "εξορθολογισμό" στην διαδικασία δημιουργίας τμημάτων και στο γενικό πλαίσιο λειτουργίας των ΕΠΑΛ. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι πιθανόν το επόμενο σχολικό έτος να αλλάξει προς τα πάνω ο αναγκαίος αριθμός μαθητών για την δημιουργία τμήματος, κάτι στο οποίο εκφράσαμε την αντίθεσή μας. Αποχωρήσαμε από την συνάντηση με δέσμευση του ΠΔΕ για επανεξέταση συγκεκριμένων περιπτώσεων ολιγομελών τμημάτων.
Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι, όπως όλα δείχνουν η παιδεία συνεχίζει να αποτελεί στόχο των μνημονιακών πολιτικών και λέξεις όπως "εξορθολογισμός" και "εθνικός διάλογος" πρέπει να μας κρατάν όλους σε επαγρύπνηση. Οι ενδείξεις είναι δυσοίωνες και απαιτείται από όλους τους συναδέλφους κινητοποίηση και συμπόρευση με τα συνδικαλιστικά όργανα προτού βρεθούμε προ τετελεσμένων για μια ακόμα φορά.

2 σχόλια:

  1. Όλα είναι ψηφισμένα στο μνημόνιο 3..εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την Παιδεία...κάνετε ότι δεν τα ξέρετε. Δεν θυμάστε ποια κυβέρνηση το ψήφισε.
    Προσοχή, πέφτουν από τα σύννεφα, Συριζαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλοι σκίζονται ακόμα και τώρα για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, χρυσόψαρα
      http://www.esos.gr/arthra/41098/erotisi-sti-voyli-gia-tin-ekthesi-toy-oosa-gia-tin-paideia

      Διαγραφή