Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Συναντήσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων

Μετά από ενημέρωση των αιρετών του ΠΥΣΔΕ, πληροφορηθήκαμε την εισήγηση του  Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Ξάνθης, κ. Παπαδόπουλου Γ., για τη συγχώνευση των παρακάτω συστεγαζόμενων σχολείων: 4ο . Γ/σιο και 6ο Γ/σιο Ξάνθης, Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Λύκειο Ξάνθης (Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις) και Γυμνάσιο και Λύκειο Σταυρούπολης (Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις).
Επισημαίνουμε ότι η εισήγηση  έγινε χωρίς καμία ενημέρωση και συζήτηση από πλευράς του προϊσταμένου με τους συλλόγους των συγκεκριμένων σχολείων και την ΕΛΜΕ.
Ως εκ τούτου, αφού πρώτα επισκεφτήκαμε τα παραπάνω σχολεία και συζητήσαμε με τους/τις συναδέλφους/ισσες, υπήρξε ταύτιση των απόψεών μας ότι η συγχώνευση θα αποτελούσε υποβάθμιση των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων. Σχετικά με το 4ο και 6ο, η συγχώνευση λύνει μεν, το χωροταξικό πρόβλημα, ενέχει τον κίνδυνο, όμως, να χαθούν ώρες διδασκαλίας και πιθανά οργανικές θέσεις.
Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε τον προϊστάμενο, του οποίου η προσέγγιση ήταν καθαρά τεχνοκρατική, χωρίς, κατά την άποψή μας να λύνονται ουσιαστικά προβλήματα. Επιμείναμε ότι πρέπει να γίνει νέα χωροταξική κατανομή που θα έλυνε και το πρόβλημα του 4ου -6ου, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά για να μην εμπλακεί σε τυχόν αντιδράσεις που θα ανέκυπταν, αφήνοντας την, προίκα, για τον/την επόμενο/η Διευθυντή/τρια! Δεσμεύτηκε, όμως, ότι δε θα χαθούν ώρες για τους συναδέλφους (ποιος εγγυάται, όμως, για το μέλλον;)

Τέλος συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο, ο οποίος και εισηγείται αναλόγως στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκθέσαμε τις θέσεις μας και μας διαβεβαίωσε για τη δική του αρνητική εισήγηση στο Δ.Σ. Ειδικά για το 6ο και 4ο, συμφωνεί ότι δεν πρέπει να χαθούν ώρες από τους συναδέλφους ούτε να επιβαρυνθεί η εκπαιδευτική διαδικασία από συνενώσεις τμημάτων, αλλά επιβάλλεται  νέα χωροταξική κατανομή γι’αυτό και άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό.

3 σχόλια:

  1. ο διευθυντής Β/θμιας, ενεργεί και πράττει αυθαίρετα, παράνομα, καταχρηστικά. Ακόμα και τώρα υπηρετεί το κομματικό του πόστο!
    Θα επέμβει κάποιος εισαγγελέας;; Μας διαβάζει κάποιος αρμόδιος της δικαιοσύνης;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνουν και τα κλείνουν τα παλιοσχολεία. Σα δεν ντρέπεστε...

    Πως θα πληρωθούν τα κάτωθι παλικάρια για την ζέση που επέδειξαν προκειμένου να ενημερώσουν πως θα μας αξιολογήσουν; Ε;

    Ιδού το κύκνειο άσμα του LoverDos μια ημέρα μετά τις εκλογές και λίγες ώρες πριν παραδόσει.

    http://syllogosdelmouzos.gr/015/ax15.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.efsyn.gr/arthro/mnimoniakos-mehri-teloys

    Γιατί όλη αυτή η πρεμούρα φέτος για συμπτύξεις τμημάτων, σχολείων, αδικαιολόγητες μετακινήσεις συναδέλφων σε πολλά σχολεία ακόμα κι όταν υπήρχε δυνατότητα με πρώτη και δεύτερη ανάθεση να συμπληρώσουν είτε στην οργανική τους είτε σε κοντινά σχολεία ή σχολεία του ίδιου συγκροτήματος? ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.... ΑΧ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή