Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας για την επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Στη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε ρήτή δέσμευση για την επανατοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στις θέσεις τους. 
Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα των "Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα" εδώ

12 σχόλια:

  1. Αλήθεια με τι μισθό θα τους πάρει πίσω; Με εκείνον του 2013 ή με του νεοδιορισμένου; Σε ποια σχολεία θα τους βάλει; Σε εκείνα που δεν θα δημιουργήσει; Ή μήπως θα δημιουργήσει ειδικότητες αφού ακόμη κι αυτό έχει δημοσιονομικό κόστος και συνδέεται με τις προσλήψεις; Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ; Είχαμε τους προηγούμενους που μας απέλυαν, έχουμε και τους τωρινούς που μας βομβαρδίζουν με δηλώσεις πνιγμένες σε δημιουργική ασάφεια. Ούτε καν την ψήφιση της κατάργησης της αξιολόγησης και της τράπεζας θεμάτων δεν έχουν ψηφίσει. Ούτε καν το ποινικό που μια μήνυση σε τροχαίο ατύχημα ή από κακεντρεχή γείτονα μπορεί να μας οδηγήσει στην αργία. Ντροπή κι αίσχος.
    Επίσης συγχαρητήρια και για την ανακοίνωση της κατάργησης του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τους διορισμούς και την θέσπιση μοριοδότησης με προϋπηρεσία και κοινωνικά κριτήρια. Αλήθεια ποιον θα πρέπει να γλείψω τώρα για να αποκτήσω προϋπηρεσία; Στα πόσα παιδιά παίρνω μόρια και στα πόσα διορίζομαι; Θα μετρήσουν και οι κοινωνικοί μου αγώνες με τη σημαία του κόμματος; Πόσο να πληρώσω το μεταπτυχιακό μου για να είναι καλύτερο από του διπλανού; Σε ποιον καθηγητή να κάνω διδακτορικό για να κανονίσει και μια θεσούλα για προϋπηρεσία; Κι όλος αυτός ο κόπος για πόσα ευρώ; Για 400; για 500; Ή για 1000; Σε ποιο σημείο σταματά η δημιουργική ασάφεια κι αρχίζει επιτέλους η υπεύθυνη σαφήνεια;
    Για όλα αυτά καμία ανακοίνωση θα κάνουμε; Καμιά επιτροπή; Καμιά απεργία ίσως;
    http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%85%CF%80%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CE%B5%CF%80-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άλλοι που ψήφιζαν κατεπειγόντως ΚΑΙ συνεχώς για 2,5 χρόνια χωρίς να τα διαβάζουν δε σε πείραξαν;

      Διαγραφή
    2. Αυτό καταλάβατε εσείς από το παραπάνω; Ελπίζω μόνο να μην είστε ΠΕ02. Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε ικανότητα στην ειρωνεία έχουμε όλοι κι αυτό δεν είναι και πολύ δημιουργικό, απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα υπάρχει;

      Διαγραφή
    3. Καμία ειρωνεία. Καμία ελπίδα.

      Διαγραφή
    4. Και καμία απάντηση...

      Διαγραφή
  2. Ορμώμενος από τις δηλώσεις του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά περί αύξησης του ανταποδότικού τέλους στο λογαριασμό της ΔΕΗ προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και να επαναπροσληφθούν οι υπάλληλοί της, ΠΡΟΤΕΙΝΩ να απαιτήσουμε τη θέσπιση ενός ανταποδοτικού τέλους στους λογαριασμούς της τηλεφωνίας (σταθερή - κινητή, με συμβόλαιο ή με κάρτα) ώστε να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες που καταργήθηκαν και να επαναπροσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι που απολύθηκαν.

    http://www.xanthipress.gr/nikos-pappas-aixisi-tou-antapodotikou-telous-gia-tin-epanalitourgia-tis-ert/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε, να πληρώσει η κοινωνία (εσύ-εγώ-ο γείτονας) επιπλέον χαράτσι για να ανοίξει πάλι η ΕΡΤ, είναι το γνωστό,
      "μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα"..
      Πριν τις εκλογές, δεσμευόταν οτι θ' ανοίξουν πάλι την ΕΡΤ, χωρίς να μας αποκαλύψουν ότι ο κοσμάκης, θα πληρώσει αυτήν την προεκλογική φωτοβολίδα!!
      Ρε σίγουρα είναι αριστερή η κυβέρνηση; Αυτή είναι η Αριστερά που περιμέναμε; Ξεστραβωθείτε και διαβάστε 100 φορές το γράμμα του συντρόφου Γλέζου, γιατί ήδη αρμενίζουμε στραβά από τον πρώτο μήνα!!

      Διαγραφή
    2. ...μία " καλή πρόταση " για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Μπορεί π.χ. να μπει αυτό το ... μη...ανταποδοτικό τέλος στους λογ/σμούς του νερού και να επαναπροσληφθούν και οι....απολυμένοι της τάδε κατηγορίας ή στους λ/σμους του (συνεχίστε την πρόταση εσείς).

      Διαγραφή
  3. πραγματικά, τόση αποτυχία, απογοήτευση και κατήφεια, δεν περιμέναμε από τον Υπουργό Παιδείας, της αριστερής κυβέρνησης.
    Η ΟΛΜΕ δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση αποδοκιμασίας για όλα τα Οχι που μας είπε ο κ.Υπουργός. Τουλάχιστον είπε, κάτι θετικό για τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ ...ελπίζω ο μπαρμπα-Θέμης, να μην ξοφλάει το δάνειο του υποψήφιου ευρωβουλευτή και κάνει γαργάρα, την "αποτυχημένη" συνάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως θα μπορούσατε να κλείσετε την τηλεόραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τηλεόραση είναι κλειστή από καιρό, δυστυχώς όλες οι παραπομπές έρχονται από το διαδίκτυο κι ενίοτε από φιλοκυβερνητικά site.

      Διαγραφή
    2. Αμφιβάλλω. Και αναφέρομαι γενικώς.

      Διαγραφή