Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Συλλυπητήτιο της ΕΛΜΕ για το θάνατο του Γ.Μαντουλίδη

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης θέλει να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια για το χαμό του συναδέλφου εκπ/κου Ιωάννη Μαντουλίδη. Παρότι ο Γιάννης συνταξιοδοτήθηκε πριν 6 χρόνια, ποτέ δεν απομακρύνθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα. Ακούραστα εργαζόταν αφιλοκερδώς δίπλα στους εν ενεργεία εκπ/κούς. Σαν μέλος και οικονομικός διαχειριστής  της Σχολικής Επιτροπής Δ/μιας Εκπ/σης του Δήμου Αβδήρων ήταν στην κυριολεξία ο κινητήριος μοχλός που οργάνωνε και συντόνιζε μεθοδικά την διαχείριση και επέβλεπε ακούραστα τις επεμβάσεις στα 6 σχολεία του Δήμου. Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, χάρη στο Γιάννη, τίποτα δεν έλειψε από τα σχολεία αυτά. Συμβούλευε χωρίς να επιβάλλεται, καθησύχαζε με μαεστρία εξάρσεις, ανταπόδιδε αθόρυβα την φιλία του.
Ο Γιάννης έφυγε εν ώρα εργασίας κρατώντας  ένα τηλέφωνο στο χέρι  προσπαθώντας  να διαλευκάνει απρόοπτα εμπόδια που είχαν προκύψει στην λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Όμως θα είναι για πάντα αυτός που θα φροντίζει για τις ελλείψεις των σχολείων, που θα φέρνει ρούχα και τρόφιμα σε άπορες οικογένειες μαθητών, που θα έρχεται με τα ρούχα εργασίας και με το τρακτέρ του στην αυλή του Γυμνασίου Γενισέας (το δεύτερο σπίτι του) για να κουρέψει το χόρτο και να κλαδέψει τις αγαπημένες του τριανταφυλλιές, θα είναι αυτός που θα ξεκουράζεται και θα στοχάζεται στον  ελαιώνα του.

Για όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς ο Γιάννης δεν έφυγε γιατί τον έχουν ακόμη ανάγκη η οικογένειά του, οι φίλοι του και τα σχολεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου