Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Σχετικά με τη συνάντηση με τον Γ.Γ. Γ.Καλατζή

Ύστερα από νέο προφορικό ερώτημά μας προς τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σχετικά με τα ερωτήματα που θέσαμε στον Γ.Γ. Γ.Καλατζή, ο Γ.Γ. μας διεμήνυσε ότι:
1.Ως Γ.Γ.Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα των σε διαθεσιμότητα συναδέλφων/ισσών μας και των μαθητών/τριών μας.
2.Δεν θεώρησε σκόπιμο να παραστούν όλα τα μέλη του ΔΣ στη συνάντηση.
3.Η ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνει ενημέρωση γενικά για θέματα του αντικειμένου του(!).
Μετά από αυτή την απάντηση το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε:
1. Στη συνάντηση θα προσέλθουν όσα μέλη του ΔΣ δεν έχουν μάθημα εκείνη την ώρα.
2.Το ΔΣ θα συνοδεύεται από εκπροσώπους των σε διαθεσιμότητα συναδέλφων/ισσών μας. Θα ζητηθεί επίσης από τα Λύκεια της Ξάνθης να στείλουν την ώρα της συνάντησης έναν/μια εκπρόσωπο του 15λους. Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας εξακολουθεί να εκπροσωπεί το Υπουργείο Παιδείας, (εξάλλου η ιδιότητα του Κυρίου Καλατζή ήταν σε γνώση μας όταν του απευθύναμε την επιστολή μας). Επομένως, μπορεί να μεταφέρει τους προβληματισμούς των σε διαθεσιμότητα συναδέλφων/ισσών μας και των μαθητών/τριών μας στους/στις αρμόδιους του υπουργείου.
3.Θα κατατεθεί στον Γ.Γ. υπόμνημα σχετικό με τα προβλήματα που απασχολούν γενικά τον κλάδο, προκειμένου να το διαβιβάσει στο υπουργείο.
Λυπούμαστε που δεν έχουμε ουσιαστική πληροφόρηση σχετικά με την ατζέντα της συνάντησης. Οι εκπαιδευτικοί συνηθίζουμε να πηγαίνουμε στις συναντήσεις μας «μελετημένοι/ες» ώστε να κατανοούμε βαθύτερα τα γεγονότα και να μπορούμε να πάρουμε τις ορθότερες, δυνατόν, αποφάσεις.


Μετά τη συνάντηση θα εκδώσουμε δελτίο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου