Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Είναι πολλά τα λεφτά συνάδελφε και συναδέλφισσα...

Για χορό εκατομμυρίων γύρω από την αξιολόγηση μιλά πρόσφατο άρθρο που αναφέρεται στα ποσά που αξιοποιήθηκαν από ΕΣΠΑ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα:
Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης προβλέπουν προϋπολογισμό 7.200.000€ ενώ οι Προκαταρκτικές Ενέργειες για την Εφαρμογή Συστήματος Αξιολόγησης 1.490.000. Αναφέρεται μάλιστα και σε υπέρογκες αμοιβές αυτών που συμμετέχουν στην πραγματοποίησή της.

Για να δοθούν τα χρήματα πρέπει να ολοκληρωθούν τα χρονοδιαγράμματα. Έτσι εξηγείται και η «πρεμούρα» των κυβερνώντων να φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε το έργο…
Βέβαια μια κυβέρνηση που θα ενδιαφερόταν πραγματικά για τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου θα είχε άλλες προτεραιότητες και θα μπορούσε να αξιοποιήσει πόρους από το ΕΣΠΑ σε επικαιροποίηση των αναλυτικών προγραμμάτων, βελτίωση των δομών, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα για να αναφέρουμε πρόχειρα μερικές μόνο από τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευση. Αυτά όμως ΑΝ ενδιαφερόταν για το δημόσιο σχολείο και όχι για απολύσεις, χειραγώγηση και διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

5 σχόλια:

  1. Το βαρέλι δεν εχει πάτο.
    Κάντε κάτι.
    Αντιδράστε.
    Εμπνευστές είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμπνευστής των παιδιών, είναι ο συνάδελφος, ο ανεξάρτητος, ο αυθεντικός, με δικό του τρόπο σκέψης, με δικές του απόψεις και θέσεις ...το κομματόσκυλο, παίρνει γραμμή από το κόμμα και αναπαράγει-ακολουθεί, το κοπάδι.

      Διαγραφή
    2. Ποιος μάχιμος είναι κομματόσκυλο; Δεν έχω κανένα συνάδελφο κομματόσκυλο. Δεν αντιδράει σχεδον κανείς όμως.

      Διαγραφή