Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Εκλογές για την εκλογή αντιπροσώπων στο 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ Ξάνθης για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα γίνουν στις 23/5/2024 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Επειδή, λόγω του νέου συνδικαλιστικού νόμου, δεν προβλέπεται συνδικαλιστική άδεια, η τακτική Γενική Συνέλευση γίνει τη Δευτέρα 20/5/2024 στις 8μμ.  Ο χώρος της συνέλευσης θα ανακοινωθεί μετά από τη συνεννόηση με το σχολείο που θα γίνει.

Ο αριθμός των αντιπροσώπων των ΕΛΜΕ στο συνέδριο υπολογίζεται με βάση το συνολικό αριθμό των μελών που θα ψηφίσουν (1 αντιπρόσωπος ανά 100 ψήφους). Επομένως, για τη σωστή εκπροσώπηση της Ξάνθης στο συνέδριο, επιβάλλεται η καθολική συμμετοχή των συναδελφισσών/συναδέλφων στις εκλογές.
Στις εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εκτός των μόνιμων εκπαιδευτικών, έχουν οι αναπληρώτριες/τές, οι Α.Μ.Ω. και οι ωρομίσθιες/οι όπως επίσης και οι αποσπασμένες/οι συναδέλφισσες/οι σε υπηρεσίες εκτός δευτεροβάθμιας και οι συναδέλφισσες/οι που έχουν διατεθεί στην Α/βάθμια Εκπ/ση ή τα μειονοτικά σχολεία. Οι συναδέλφισσες/οι που δεν είναι γραμμένες/οι στην ΕΛΜΕ ή δεν είναι τακτοποιημένες/οι οικονομικά μπορούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους πριν την ψηφοφορία.
Στα Συνέδρια της ΟΛΜΕ συζητούνται και αποφασίζονται τα αιτήματα του κλάδου και διαμορφώνεται το πολιτικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ. Οι αποφάσεις των συνεδρίων είναι δεσμευτικές για όλον τον κλάδο και ανατρέπονται μόνο με άλλο συνέδριο. Από τις/τους αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν στο συνέδριο θα εκλεγεί και το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου