Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΜΕ: Για τη συνάντηση για το ζήτημα των κατασκηνώσεων

Η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ στην τελευταία σύσκεψη της Ομοσπονδίας με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή είχε ζητήσει να οριστεί κάποια συνάντηση με το τμήμα των κατασκηνώσεων που είναι στις αρμοδιότητες της. Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε μια διεξοδική συζήτηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και εκ μέρους του Υπουργείου με τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Γιώργο Δασκαλογιάννη και τον αρμόδιο υπάλληλο για τις κατασκηνώσεις κ. Τσιλίκα.
Μεταφέραμε στον κ. Διευθυντή το αίτημα της Ομοσπονδίας για παραχώρηση 2 κατασκηνώσεων (μια στα Βόρεια και η άλλη στα Νότια της χώρας) από αυτές που έχει στην ιδιοκτησία του το Υπουργείο και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να λειτουργούν αυτές υπό την εποπτεία και την οργάνωση της, με στόχο τη φιλοξενία των παιδιών των καθηγητών όλης της χώρας.
Ο κ. Διευθυντής ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω από 50 κατασκηνώσεις του Υπ. Παιδείας από τις οποίες μόνο 4 λειτουργούν! Οι υπόλοιπες είναι ανενεργές χρόνια τώρα και η προσπάθεια της υπηρεσίας είναι να τις εντάξει στο κτηματολόγιο και να καθορίσει το νομικό πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να λειτουργούν.
Βασική αρχή του Υπουργείου ανέφερε ο κ. Διευθυντής είναι ότι δεν έχει καμία αντίρρηση στην παραχώρηση κατασκηνώσεων στην ΟΛΜΕ.
Εν τέλει, ο κ. Διευθυντής ζήτησε να υπάρξει έγγραφο αίτημα από την Ομοσπονδία για την προσκόμιση στοιχείων για τις ανενεργές κατασκηνώσεις και ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλες αυτές.
Η σύσκεψη έκλεισε με την υπόσχεση για επόμενο ραντεβού και συζήτηση πάνω στον κατάλογο των κατασκηνώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου