Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Για το ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος από την κυβέρνηση.
Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται από άκρη σε άκρη της χώρας προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητριών και των μαθητών που κινητοποιούνται διεκδικώντας ασφαλείς όρους λειτουργίας του σχολείου, μείωση του αριθμού μαθητριών/ών σε κάθε τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Εισαγγελείς, δυνάμεις της αστυνομίας, ορισμένοι δήμαρχοι απειλούν τις/τους αγωνιζόμενες/ους μαθήτριες/ές, ρίχνουν την ευθύνη σε συναδέλφισσες/ους εκπαιδευτικούς και διευθυντριες/ές σχολείων, προκειμένου να συμμετάσχουν και οι ίδιες/οι στην καταστολή των κινητοποιήσεων. Αυτό το σχέδιο συνδυάζεται και με την αήθη κατασυκοφάντηση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από ορισμένα ΜΜΕ που προσπαθούν να ταυτίσουν τις/τους αγωνιζόμενες/ους μαθήτριες/ές με αντιδραστικές – σκοταδιστικές αντιλήψεις περί θεωριών συνωμοσίας και τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας».
Η συζήτηση περί υποκίνησης των μαθητών είναι αναχρονιστική, παραπέμπει σε άλλες εποχές, προσβάλλει τους ίδιους τους μαθητές. Ως μάχιμες/οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι οι μαθητριες/ές μας δεν είναι υποκινούμενες/οι, έχουν την απαραίτητη νοημοσύνη και κοινωνική πείρα έτσι ώστε να διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο. Εξάλλου, το μαθητικό κίνημα έχει αυτοτέλεια, έχει δικαίωμα το ίδιο να επιλέγει τις μορφές πάλης που θα ακολουθήσει.
Τα αιτήματα των μαθητριών/ών είναι κοινά και τα διεκδικεί σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος μέσα από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, από την επαναλειτουργία των σχολείων μέχρι τώρα και για αυτό ακριβώς το λόγο η ΟΛΜΕ με απόφασή της στήριξε το μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 24/9.
Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να ικανοποιήσει τα αιτήματα εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών και να σταματήσει τώρα αυτή την αήθη επίθεση.
Ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν τρομοκρατείται,
αγωνίζεται, διεκδικεί, κερδίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου