Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Απόφαση ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ 5ης/9/2020

 1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής. 
2. Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης εκπαιδευτικών και αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) που αφορούν αξιολόγηση και συγκεκριμένα τα άρθρα 33, 34, 35, 36 καθώς και τις εφαρμοστικές Υπουργικές Αποφάσεις και εξουσιοδοτούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αμέσως μετά την έκδοση των εφαρμοστικών Υ.Α. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (νομικές) για την υλοποίησή της. 
3. Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ σε κοινή δράση ενάντια στην αξιολόγηση του ν. 4692/20
4. Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή
-------------------
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
1. Για την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων
Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας αποφάσισε να ζητήσει την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. 
Αίτημα για 15 μαθήτριες/ές ανά τμήμα κατ’ ανώτατο όριο
Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας ζητάει:
Να υλοποιηθεί η πρόταση για λειτουργία νέων τμημάτων στα σχολεία ώστε, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, να επιτευχθεί ο στόχος για 15 μαθητές ανά τμήμα κατ’ ανώτατο όριο.
Επίσης, για την υλοποίηση αυτού του στόχου ζητάμε την εύρεση νέων χώρων διδασκαλίας και τη διάθεση επιπλέον κονδυλίων για την εκπαίδευση. 

1 σχόλιο:

  1. Γιατί φοβάστε την αξιολόγηση; Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να κάνετε οτι γουστάρετε χωρίς να σας ελέγχει κανείς; Οι μέρες που έκανε ο Μέλλιος βολτούλες στο Νευροκόπι με την παράνομη γκόμενα του και χρέωνε τις βενζίνες στην υπηρεσία τελείωσαν. Άμεσος έλεγχος ΤΩΡΑ και σε βάθος χρόνου. Ήρθε η ώρα να δουλέψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή