Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας Τρίτη 29 Σεπτέμβρη

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Διδασκαλικός Σύλλογος καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη, στις 6:30 μ.μ., στην Κεντρική πλατεία Ξάνθης για ενάντια στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, με την αδιαφορία για τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
- Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. 
- Μείωση αριθμού μαθητριών/ών 
ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.
- Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών. 
- Μείωση - αναδιάταξη της ύλης.
- Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου που πλήττει αυτό το δικαίωμα. 
- Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.
- Κατάργηση της διάταξης για τις 3μηνες και 6μηνες συμβάσεις αναπληρωτών και του θεσμού των ΑΜΩ.
- Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο των σχολείων, αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
- Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ). Εξασφάλιση κονδυλίων στις Σχολικές Επιτροπές για την επαρκή προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού
- Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή μετάβαση προς και από το σχολείο των μετακινούμενων μαθητριών/ών.
- Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλες/ους τις/τους συναδέλφισσες/ους αλλά και στις μαθήτριες και τους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και περιορισμός της διάδοσης του ιού.
- Ουσιαστική προστασία των συναδέλφισσώ/ων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

Συμμετέχουμε μαζικά για να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε αυτόν τον αγώνα απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς, τη δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνία ολόκληρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου