Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Πρόγραμμα δράσης για την απόσυρση του σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για το σύστημα διορισμών

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε το επόμενο χρονικό διάστημα να οργανώσει δράσεις ενάντια στο σύστημα διορισμών που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας.
Πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη όλων των κενών από μόνιμους καθηγητές. Επιβάλλεται να γνωστοποιήσουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία την αντίθεσή μας στο νέο σύστημα διορισμών των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και τη χρόνια εκμετάλλευση των αναπληρωτών.

Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ της ΟΛΜΕ λαμβάνοντας υπόψη:
Την αντίθεση του κλάδου στο νέο σύστημα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας και τη θέση του 18ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για το ζήτημα, αποφάσισε τα εξής:
- Εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στο σύστημα διορισμών από Δευτέρα 7/1/2019 έως Παρασκευή 11/1/2019.
- Την Παρασκευή 11/1/2019 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ και αντίστοιχες 3ωρες στάσεις από τις ΕΛΜΕ της χώρας.
- Την Παρασκευή 11/1/2019 πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό από κοινού με την Δ.Ο.Ε.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς με βάση τις θέσεις του κλάδου θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί

7 σχόλια:

  1. Μια χαρά είναι το σύστημα διορισμού. Επιτέλους μορφωμένοι άνθρωποι-εκπαιδευτικοί, στην εκπαίδευση και αυριανά στελέχη.
    Έχουν γεμίσει τα σχολεία της πόλης και της περιφέρειας, από αμόρφωτους διευθυντές, που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά. Η Παιδεία, δεν φταίει σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχταρμας. Άλλο τα προσόντα διορισμού αλλο τα προσόντα διοίκησης. Από πού και ως που τα μονοετή μεταπτυχιακά και τα σεμινάρια 300 ωρών παράγουν "μορφωμένους" ?

      Διαγραφή
    2. αμόρφωτους διευθυντές ; Ονόματα και διευθύνσεις !!!

      Διαγραφή
  2. Μάλιστα. Για το γεγονός ότι μπήκαμε να κάνουμε μάθημα σε αίθουσες παγωμένες με 6 βαθμούς και βάλαμε μέσα ΠΑΙΔΙΑ. ΠΑΙΔΙΑ!! Θα πείτε, θα κάνετε κάτι; Για ποιον λόγο δεν δόθηκε μέριμνα να ανάψουν τα καλοριφέρ από εχθές το απόγευμα; Για να μη ζημιωθεί ο δήμος; Μήπως γιατί τα γραφεία τους είναι ζεστά και νομίζουν ότι έτσι είναι και οι αίθουσες των σχολείων; ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ. Ας έρθουν να καθήσουν μαζί με τα παιδιά να δουν πως είναι να είσαι με σκούφους και κασκόλ. Συγχαρητήρια που ξεφτυλιστήκαμε και σαν άνθρωποι και σαν επιστήμονες και σαν ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Και βέβαια και αύριο τα ίδια. Κατά τα άλλα θέλουμε αυξημένα προσόντα και αυξημένες ευθύνες. A ναι και να μη ξεχνάμε να διαμαρτυρόμαστε για οτιδήποτε άλλο εκτός από την καθημερινότητα μας. Καλή χρονια με υγεία όσο ακόμα την έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτο νομοσχέδιο τόσο στην ουσία όσο και στην διαδικασία ψήφισης του.
    Ξεκάθαρη υποβάθμιση του βασικού πτυχίου, κατάφωρη αδικία για τους αναπληρωτες που τόσα χρόνια αδιοριστιας στήριξαν την δημόσια εκπαίδευση και σαφής προώθηση αμφίβολης ποιότητας πληρωμένων μεταπτυχιακών και σεμιναριων. Ένα προσοντολογιο που θα θίξει ακόμα και τους μόνιμους.
    Όσο για την διαδικασία, τυφλά να χει ο Κούλης. Δημοσιοποίηση του πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, διαβούλευση για τα μάτια του κόσμου 5 μέρες μέσα στις γιορτές και κατάθεση του με το άνοιγμα των σχολείων. Εύγε στην τάχα μου αριστερά.
    Αλήθεια. Η ΕΛΜΕ Ξάνθης δεν έχει θέση? Γιατί αναπαράγετε τις θέσεις της ΟΛΜΕ και δεν καλείτε ευθέως τον κόσμο σε κινητοποιήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://maxitisthrakis.blogspot.com/2019/01/blog-post_60.html

    να ποιοι άνθρωποι, ορίζουν τις τύχες και το μέλλον, εις βάρος του Συλλόγου Διδασκόντων και των παιδιών μας.
    ..η Παιδεία, στον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι πάει να πει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με 3ωρη στάση εργασίας; Τοπικά δεν θα γίνει κάποια κινητοποίηση, συνέλευση κλπ; Μόνο στην Αθήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή