Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Απεργιακή Κινητοποίηση Δευτέρα 14/1

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης, μετά από έκτακτο ΔΣ, καλεί όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο για το σύστημα διορισμών. 

Το προτεινόμενο σύστημα κλέβει ουσιαστικά την προϋπηρεσία των αναπληρωτριών/ών συναδέλφισσών/ων μας και απαξιώνει τη δουλειά που επί σειρά ετών προσφέρουν στο δημόσιο σχολείο στηρίζοντάς  το με τις ζωές τους. Συμπαραστεκόμαστε στις/στους αναπληρωτές/τριες συναδέλφισσες/ους μας και απαιτούμε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς. 

Λέμε όχι στη βιομηχανοποίηση της γνώσης και απαιτούμε δωρεάν μεταπτυχιακά για όλες και όλους. Ζητάμε τακτικές δωρεάν, ποιοτικές επιμορφώσεις για τις/τους μόνιμους εκπαιδευτικούς σε παιδαγωγικά θέματα και στα γνωστικά μας αντικείμενα.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019 (3ωρη στάση εργασίας 8-11 από την ΕΛΜΕ και 3ωρη στάση εργασίας 11-14 από την ΟΛΜΕ με τις αντίστοιχες ώρες για τα εσπερινά).
Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει μαζί με τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης στη 1:30μμ, έξω από τη Δ/νση Β/θμιας Ξάνθης.

Επιπλέον το ΔΣ της ΕΛΜΕ πρότεινε να γίνει κοινή συνέλευση ΕΛΜΕ - Διδασκαλικού Συλλόγου το συντομότερο δυνατόν με θέματα: 
-Τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεων.
-Τις θέσεις των δύο σωματείων σχετικά με το σύστημα διορισμών.
Η πρόταση έγινε δεκτή από τον Διδασκαλικό Σύλλογο. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου