Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή της ΕΛΜΕ προς τον Δ/ντη Β/θμιας για τις μεταγραφές μαθητών εκτός ορίων χωροταξικού.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης και κατά τη φετινή χρονιά, έγινε αποδέκτης καταγγελιών από συναδέλφους/ισσες και διευθυντές/τριες για μαζικές μεταγραφές μαθητών/τριών τους σε συγκεκριμένα σχολεία. Καταγγέλθηκε και η πρακτική των ασφυκτικών πιέσεων από τοπικούς παράγοντες και γονείς, προκειμένου να γίνουν αυτές οι μεταγραφές.
Με τη σειρά μας καταγγέλουμε αυτήν την κατάσταση καθώς ενισχύει την αντίληψη σχολείων δύο κατηγοριών, αποψιλώνει περιφερειακά, κυρίως, σχολεία στερώντας τα από πολύτιμο μαθητικό δυναμικό που σαν συνέπεια έχει να καταργούνται ολόκληρα τμήματα και πολλοί συνάδελφοι να μένουν χωρίς ωράριο. Παρόλο που από τον Δ/ντη Β/θμιας έχουν γίνει επανειλημμένα συστάσεις, οι διευθυντές/τριες των σχολείων προς μεταγραφή να μην δέχονται τα πλεονάζοντα αιτήματα, το φαινόμενο εξακολουθεί ολοένα και εντονότερο, δημιουργώντας επιβάρυνση και στα δικά τους σχολεία γεμίζοντας ασφυκτικά τα τμήματα.
Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ξάνθης ζητά από το Δ/ντή Εκπ/σης
1.έλεγχο των δικαιολογητικών όλων των μεταγραφών που έγιναν με αντιπαραβολή στοιχείων από το σύστημα My school. 
2.σαφείς και αυστηρές οδηγίες για τις μεταγραφές.
3.επανακαθορισμό του χωροταξικού

Τέλος το Δ.Σ. επιφυλάσσεται να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση  σε περιπτώσεις παράτυπων μεταγραφών και πλαστών πιστοποιητικών.

3 σχόλια:

  1. Από πότε το ΔΣ απειλεί συναδέλφους με εισαγγελείς.
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
    Έχετε συναίσθηση της θέσης σας. Η απόφαση αυτή είναι κατάφωρη και επαίσχυντη παραβίαση του καταστατικού και κάθε συνδικαλιστικής δεοντολογίας.
    Δεν είστε εκπρόσωποι ορισμένων συναδέλφων και των ιδεών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εισαγγελική παρέμβαση δεν αφορά σε συναδέλφους αλλά σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών

      Διαγραφή
    2. Εντάξει η διευκρίνιση δικαιολογεί κάπως την απόφαση.
      Σκοπός της ΕΛΜΕ, μεταξύ άλλων, είναι να συμβάλλει με τις παρεμβάσεις της στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Η εν λόγω απόφαση δεν νομίζω οτι συμβάλλει στο σκοπό αυτό.
      Οι λόγοι που ένας γονέας μπορεί να ζητήσει μετεγγραφή του παιδιού του δεν περιορίζονται μόνο στο χωροταξικό, άλλωστε η νομοθεσία επιτρέπει σ' έναν μαθητή να φοιτήσει σε οποιοδήποτε σχολείο της επιλογής του, η χωροταξική κατανομή είναι ενδεικτική και όχι δεσμευτική, αυτός είναι ο λόγος που η ΔΔΕ δεν μπορεί να επιβάλλει μια συγκεκριμένη πρακτική.
      Οι μόνοι που μπορούν να επιβάλλουν μια ορθολογική πρακτική είναι οι διευθυντές και οι σύλλογοι διδασκόντων.

      Διαγραφή