Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Διακήρυξη-κάλεσμα για διεθνή μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού



Από το 2015, τα ευρωπαϊκά κράτη στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τα σύνορά τους από ευάλωτα άτομα, τους πρόσφυγες και μετανάστες, αναπτύσσουν πολιτικές που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε μαζικό τάφο και τις κοινωνίες τους αμήχανες μπροστά στη έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Μπροστά σε αυτήν την τραγωδία αλλά και τη διολίσθηση του πολιτισμού μας δεν μπορούμε να είμαστε απλά παρατηρητές. Οφείλουμε να πάρουμε θέση ενάντια στις πολιτικές των ευρωπαϊκών χωρών που δεν αναλογίζονται ούτε λογοδοτούν  για το ανθρώπινο κόστος των αποφάσεών τους.
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για διεθνή συντονισμό δράσης προτίθεται να οργανώσει  εκδήλωση με έργα μαθητών και μαθητριών μας με θέματα το ρατσισμό και τους πρόσφυγες.
Καλούμε συναδέλφους/ισσες Εικαστικών, Θεατρολογίας Μουσικούς, αλλά και κάθε ειδικότητας να δουλέψουν πάνω σε αυτήν την ιδέα δημιουργώντας το πλαίσιο να εκφραστούν τα παιδιά και να δημιουργήσουν (ζωγραφική, βίντεο, δρώμενο, κειμενικά είδη κτλ). Ήδη, σε σχολεία έχουν γίνει δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Μία ομαδική έκθεση – εκδήλωση θα λειτουργήσει, πιστεύουμε, θετικά σε πολλά πεδία. Παρακαλούμε να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια.
Για να οργανώσουμε καλύτερα την όλη δράση ορίζουμε μία συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Ηρώων 1, 3ος ορ.) στις 7:00μμ Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε από πριν με το μέλος του Δ.Σ. Λία Δαμιανάκη 6932451755.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου