Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Προβολή Πέμπτης 18/2/2016 συνέχεια του αφιερώματος στο μακρύ ταξίδι των προσφύγων

Ελληνική ταινία στις προβολές της Πέμπτης 18/2/2016 με συνέχεια του αφιερώματος στο μακρύ ταξίδι των προσφύγων. Στο Λαογραφικό Μουσείο, στις 9μμ προβάλλεται η ταινία «Απ’ το χιόνι» του Σωτήρη Γκορίτσα.
Τρεις νεαροί Βορειο-Ηπειρώτες αφήνουν πίσω τους το χιόνι της Κορυτσάς για μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα. Τίμια, καθαρή ματιά στο ρατσισμό προς τον «ξένο» ακόμη και αν μιλά την ίδια γλώσσα ή θεωρείται «δικός μας». Ένα οδοιπορικό «Απ’ το χιόνι» της Αλβανίας στην «κόλαση» της Ομόνοιας με ντοκουμενταρίστικη σκηνοθεσία και υπέροχες ερμηνείες που θα μπορούσε να περιγράφει την περιπέτεια χιλιάδων μεταναστών, ανεξάρτητα από καταγωγή, και αναδεικνύει τις ιδιαίτερες πτυχές που ο περισσότερος κόσμος επιλέγει να αγνοεί.
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Amiens (1994), βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Τροίας (1994), το βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος Καλύτερης Ταινίας, βραβείο Firpresci Διεθνούς Ένωσης Κριτικών, βραβείο Καλύτερου Σεναρίου και βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου