Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Προβολή Πέμπτης 6/8

Οι προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ θα συνεχιστούν τον Αύγουστο με μία σειρά κωμωδιών, έτσι για να ξαλεγράρουμε λίγο μέσα στο ζόφο των εξελίξεων.
Ξεκινάμε αυτή την Πέμπτη 6/8, στις 9μμ, πάντα στον κήπο του Λαογραφικού Μουσείου με τη κλασική, θεότρελη, αστυνομική κωμωδία «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» (1944) του Frank Capra, μια δική μας πρόταση στη λίστα των αστυνομικών κωμωδιών που προβάλει τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού η ΦΕΞ.
 
Δύο γλυκύτατες γριούλες δηλητηριάζουν ηλικιωμένους, μοναχικούς κυρίους για να τους γλιτώσουν από την μοναξιά τους κι ύστερα να τους θάβουν στο υπόγειο του σπιτιού τους. Όταν ο αγαπημένος τους ανιψιός έρχεται να τους ανακοινώσει το γάμο του, βρίσκεται μπροστά σε μακάβριες ανακαλύψεις και ολοένα πιο απροσδόκητα γεγονότα καθώς νέα πρόσωπα προστίθενται στην ιστορία και νέες περιπέτειες αρχίζουν.
Εμπνευσμένη σκηνοθεσία, έξυπνο και γρήγορο σενάριο, πλοκή που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον κι ένα υπέροχο επιτελείο ηθοποιών.

Δείτε εδώ και εδώ για λεπτομέρειες και κριτικές.

13 σχόλια:

  1. Κωμωδία είναι αυτό που ζούμε. Δεν χρειάζεται να δούμε κι άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ψευτοαριστερή μνημονιακή κωλοτούμπα ζούμε κύριε/α.

      Διαγραφή
  2. Μαρία Λουκοπούλου4 Αυγούστου 2015 στις 9:23 μ.μ.

    Κωμωδία; Χαρά στο κουράγιο σου συνάδελφε/ισσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωμωδία είναι να βλέπεις την παρούσα και πολλά υποσχόμενη κυβέρνηση να ψηφίζει μνημόνια και να φωνασκεί ότι δεν συμφωνεί αλλά είναι αναγκασμένη να το κάνει, έχοντας δυο φορές την στήριξη της κοινωνίας για το ακριβώς αντίθετο. Κωμωδία γιατί δεν έχει καμία διαφορά με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Κωμωδία είναι να μιλάμε και πάλι για αύξηση ωραρίου που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε απολύσεις συναδέλφων. Κωμωδία είναι γιατί μας δουλεύουν ψιλό γαζί κι έχουν την εντύπωση ότι δεν το καταλαβαίνουμε. Κωμωδία γιατί συγκυβερνούν με εκείνους που μέχρι εχθές μάλωναν. Δράμα κοινώς. Δεν υπάρχει πλέον και πολύ κουράγιο, αλλά τι να κάνει κανείς;

      Διαγραφή
    2. Αυτοί που απολύθηκαν ξέρουν να σου πουν μια διαφορά.

      Διαγραφή
    3. Ωραίο το κρυφτούλι πίσω από κλισέ ατάκες 'για αυτούς που απολύθηκαν'. Καμιά καλύτερη πρόταση;

      Διαγραφή
    4. Αν το βίωνες εσύ ή κάποιος κοντινός σου δε θα ήταν ατάκα. Κρυφτούλι με την αδικία θα ήταν.

      Διαγραφή
    5. Το έχω ζήσει με πολύ στενό συγγενή και ξέρω πως είναι. Γι' αυτό και δεν το δωρίζω σε κανένα να το κάνει σημαία. Τα βλέπουμε τα αποτελέσματα της επαναστατικής αλλαγής που εξέλεξε και μάλιστα εις διπλούν ο κόσμος. Κατάληξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Χειρότερα από τους προηγούμενους. Για το λόγο αυτό, τέρμα το κρυφτούλι.

      Διαγραφή
  3. Καλά τα μνημόνια, καλές κι οι κυβιστήσεις, καλός κι αντένας, καλή κι γκρίνια.
    Η ζωή έχει κι άλλα όμορφα που τα ξεχάσαμε. Που απαιτούν δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ο πάσης φύσεως έρωτας.

      Διαγραφή
    2. Το ότι ορισμένοι ξέχασαν δράσεις όπως ο πάσης φύσης έρωτας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πάει ή μαλακια σύννεφο. Από τα νεομνημονιακα πάσης φύσεως αγόρια.

      Διαγραφή
    3. τώρα με το 3ο μνημόνιο της ψευτοαριστεράς, να δεις έρωτα & αγάπη! Θα μας "αγαπήσουν", πιο πολύ από τους προηγούμενους!

      Διαγραφή