Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Κατάθεση αγωγής για τα τα επιδόματα εορτών και αδείας

Με κάθε επιφύλαξη, ενημερώνουμε ότι μόλις πληροφορηθήκαμε για τη δυνατότητα υποβολής αγωγής μέχρι τις 31/7/2015 ενάντια στην περικοπή επιδομάτων εορτών και αδείας από 1/1/2013. Όπως πληροφορηθήκαμε η αγωγή αυτή μπορεί να υποβληθεί τόσο ατομικά όσο και εκ μέρους της ΕΛΜΕ.
Επειδή πολλές φορές, για προφανείς λόγους, δικηγορικά γραφεία δημιουργούν τέτοια "έκτακτα" και "επείγοντα" γεγονότα, δε γνωρίζουμε κατά πόσο ευσταθεί νομικά η αγωγή. Για παν ενδεχόμενο, το ΔΣ της ΕΛΜΕ σκέφτεται να προβεί αύριο στην υποβολή της σχετικής αίτησης προς τη μισθοδοσία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. 
Θα ενημερώσουμε την ιστοσελίδα εφόσον υπάρξει νεώτερη πληροφόρηση.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε την αίτηση της ΕΛΜΕ καθώς και σχέδιο ατομικής αίτησης.

Ενώπιον του Τμήματος Μισθοδοσίας Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

ΑΙΤΗΣΗ
Του Σωματείου ΕΛΜΕ Ξάνθης

Όπως γνωρίζετε, κατ’ επίκληση των προβλέψεων του ν. 4093/2012 παύσατε από την 1-1-2013 και εντεύθεν να καταβάλλετε στα μέλη του σωματείων μας, κατάσταση των οποίων επισυνάπτουμε στην παρούσα αίτηση και της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα, τα επιδόματα εορτών και αδείας. Η περικοπή των αποδοχών των μελών μας, κατά το μέρος αυτό όμως, είναι παράνομη ως αντικείμενη σε θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, στην ΕΣΔΑ και στις συνταγματικές αρχές όπως η αρχή της αναλογικότητας, δεδομένου ότι ήδη πριν τη δημοσίευση του προαναφερθέντος νόμου είχε προηγηθεί, στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος και στην ανάγκη δήθεν μείωσης των δημοσίων δαπανών, πληθώρα άλλων περικοπών των αποδοχών των μελών του σωματείου μας.
Η παρούσα αίτηση υποβάλλεται για λογαριασμό των μελών μας μετά από γνώση και έγκριση των αυτών.
Δεδομένου λοιπόν ότι ν. 4093/2012 είναι ανεφάρμοστος ως αντισυνταγματικός κατά τα ανωτέρω,
Για τους λόγους αυτούς
Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
Ζητούμε όπως καταβάλλετε σε κάθε μέλος του σωματείου μας νομιμοτόκως τα επιδόματα εορτών και αδείας που από 1-1-2013 του οφείλετε.
Περαιτέρω δε, ζητούμε όπως εφεξής προβαίνετε ακριβόχρονα στην καταβολή αυτών.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ενώπιον του Τμήματος Μισθοδοσίας του ...........................................

ΑΙΤΗΣΗ
Του /της …………………

Όπως γνωρίζετε, κατ’ επίκληση των προβλέψεων του ν. 4093/2012 παύσατε από την 1-1-2013 και εντεύθεν να μου καταβάλλετε τα επιδόματα εορτών και αδείας. Η περικοπή των αποδοχών μου, κατά το μέρος αυτό όμως, είναι παράνομη ως αντικείμενη σε θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, στην ΕΣΔΑ και στις συνταγματικές αρχές όπως η αρχή της αναλογικότητας, δεδομένου ότι ήδη πριν τη δημοσίευση του προαναφερθέντος νόμου είχε προηγηθεί, στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος και στην ανάγκη δήθεν μείωσης των δημοσίων δαπανών, πληθώρα άλλων περικοπών των αποδοχών μου.
Δεδομένου λοιπόν ότι ν. 4093/2012 είναι ανεφάρμοστος ως αντισυνταγματικός κατά τα ανωτέρω,
Για τους λόγους αυτούς
Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
Ζητώ όπως μου καταβάλλετε νομιμοτόκως τα επιδόματα εορτών και αδείας που από 1-1-2013 μου οφείλετε.
Περαιτέρω δε, ζητώ όπως εφεξής προβαίνετε ακριβόχρονα στην καταβολή αυτών.
……………………. (Ημερομηνία)
Ο/Η αιτ

3 σχόλια:

  1. Μήπως θα μπορούσατε να μας αναφέρετε και την πηγή αυτού του κατεπείγοντος; Για να έχουμε μια πιο σαφή κι ολοκληρωμένη εικόνα. Πάντα η πηγή βοηθά περισσότερο.

    Κατά τα άλλα, πολύ καλά θα κάνετε να καταθέσετε αγωγή η οποία θα καλύπτει το σύνολο των μελών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παραπάνω κείμενα είναι από τη νομική εταιρεία της Κοζάνης Σ. ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ – Γ. ΦΙΣΚΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Δημοκρατίας 50, τηλ. 2461035917 που διακινήθηκαν από γνωστό σε γνωστό και έτσι έφτασαν και σε μας. Γενικότερα όμως διακινήθηκαν διάφορα κείμενα από δικηγόρους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με αμφίβολη, συνήθως, νομική βάση.
    Σε επικοινωνία μας με το εν λόγω γραφείο μας επιβεβαίωσαν ότι μπορεί το σωματείο να καταθέσει την αίτηση εκ μέρους των μελών του.
    Το ΔΣ αποφάσισε ότι σε κάθε περίπτωση, αφού μπορεί η ΕΛΜΕ να καταθέσει την αγωγή, δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνει. Φυσικά, εννοείται ότι θα ερευνήσουμε το θέμα και θα κρατήσουμε τον κλάδο ενήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή