Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες συνεδριάσεος του ΠΥΣΔΕ

·Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ της 26ης/6/2015 εξετάστηκαν οι ενστάσεις επί του ονομαστικού χαρακτηρισμού των υπεράριθμων. Οι σχετικοί πίνακες ανακοινοποιήθηκαν στο ορθό. (Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση )
· Στη συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ της 25ης/6/2015 έγινε η επικύρωση της εκλογής διευθυντών/τριών των σχολικών μονάδων. Επιπλέον ορίστηκε προσωρινή διευθύντρια η αρχαιότερη συναδέλφισσα, όπως ο νόμος ορίζει, στο Μουσικό σχολείο στο οποίο δεν προέκυψε διευθυντής/τρια μετά τις σχετικές εκλογές. Οι εκλογές θα επαναληφθούν εντός τριμήνου. (Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση )
·Η συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ της 30ης/6/2015 έγινε η επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για υποδιευθυντές/τριες. Στα σχολεία στα οποία δεν υπήρξαν υποψηφιότητες ορίστηκαν από το ΠΥΣΔΕ ως προσωρινοί/ές υποδιευθυντές/τριες οι αρχαιότεροι/ες εκπαιδευτικοί στη σχολική μονάδα έως την επανάληψη της διαδικασίας επιλογής υποδιευθυντών/τριών, εντός τριών μηνών το αργότερο Ακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των σχολικών μονάδων στις οποίες συμμετείχαν συνάδελφοι/ισσες που δεν πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής στις σχετικές εκλογές. Συγκεκριμένα αφορούσαν περιπτώσεις συναδέλφων/ισσών που δεν υπηρετούσαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στην οργανική τους θέση (νόμος 17/4327 του 15). Σύμφωνα με τη νομοθεσία στις περιπτώσεις αυτές η αιτιολογημένη έκθεση του ΠΥΣΔΕ διαβιβάζεται στον Περιφερειακό Δ/ντή ο οποίος και λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. 
Η εισήγηση του ΠΥΣΔΕ ήταν η επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας εντός τριών μηνών όπως ορίζει ο νόμος. (Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου