Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Προβολή της Πέμπτης 23/7

Αυτή την Πέμπτη 23/7/2015, στις 9μμ, στον κήπο του Λαογραφικού Μουσείου προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας «Ida» (2013) του Pawel Pawlikowski.

Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και διηγείται ένα υπέροχο και οδυνηρό ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας με φόντο το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια νεαρή δόκιμη μοναχή, η Άννα, συναντά τη μόνη ζωντανή συγγενή της, την αδελφή της μητέρας της Βάντα από την οποία μαθαίνει πως είναι εβραϊκής καταγωγής. Η αποκάλυψη αυτή την ωθεί να ανατρέξει στο παρελθόν για να βρει τις ρίζες της και να αντιμετωπίσει την αλήθεια για την οικογένειά της.

Δείτε λεπτομερή ανάλυση της ταινίας εδώ.

5 σχόλια:

  1. Πολύ καλή κίνηση η τροφή της ψυχής. Όμως με τη φυσική μας τροφή τι θα γίνει; Τις δηλώσεις του κ. Υπουργού τις διαβάσατε; Θέλει, λέει, να βάλουμε πλάτη για να βγει η χώρα από την κρίση. Θέλει λέει να μας αυξήσει το ωράριο γιατί αδυνατεί να καλύψει τα κενά.

    Δηλαδή εκτός από την υπέρμετρη φορολογία που μας μειώνει την αγοραστική μας δύναμη, θέλει ο κύριος Υπουργός να μας μειώσει έμμεσα επιπλέον το μισθό μας, αφού θα δουλεύουμε περισσότερες ώρες για τα ίδια χρήματα. Την ίδια περίοδο που οι τιμές των προϊόντων ανεβαίνουν καθημερινά.

    Μήπως ως ΕΛΜΕ να προτείνουμε και πενήντα μαθητές ανά τμήμα;

    http://bit.ly/1fD9ywR
    Πηγή : Alfavita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήρθε 3ο επαχθέστερο μνημόνιο, από το κόμμα τους και δεν έχουν πει λέξη...ενοχική σιγή από τις τοπικές Ελμε και την Ολμε - Δοε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τους αδικώ. Όμως έχεις δίκιο. Πρέπει άμεσα να ξεπεράσουν το σοκ και να ενημερώσουν τους συναδέλφους για τα τεκταινόμενα. Αλλιώς θα έχουμε πολλά εγκεφαλικά το Σεπτέμβριο.

      Διαγραφή
  3. Τι θα γίνει τελικά; Θα μας πείτε ποια ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη; Αυτό ειναι τα σημαντικό και όχι τα παρακάτω :

    Ποιοι και πως τοποθετήθηκαν νέοι περιφερειακοί Δντες και ποιοι ετοιμάζονται για Δντες ΔΔΕ.
    Αν θα υπάρχει αναλογια 3 αιρετών προς 2 ορισμένους στα ΠΥΣΔΕ.
    Ενημέρωση για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού και πανελλαδικά.
    Τι θα γίνει με την αυξηση ωραρίου που έρχεται στα μουλωχτά.
    Τι θα γίνει με την αύξηση μαθητών ανα τμήμα.
    Τι θα γίνει με το νέο μισθολόγιο που ερχεται το 2016 .

    Η νεα σχολικη χρονιά θα ξεκινήσει με σημαντικά θέματα και να δούμε μερικοί απο σας με τι μουτρα θα έρθετε στα σχολεία και τι θα έχετε να μας πείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό Σεπτέμβρη λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή