Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ξάνθης σχετικά με τους νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Με αφορμή την τοποθέτηση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ Ξάνθης θεωρεί προβληματική, για το κύρος και την αποτελεσματικότητα του θεσμού, την επιλογή όσων προσώπων δεν ανταποκρίνονται στο κριτήριο των αυξημένων προσόντων που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση ευθύνης ορίζοντας, κατά συνέπεια, την κομματική τους ταυτότητα ως εξέχον προσόν καταλληλότητας.
Να επισημάνουμε την ιδιαιτερότητα της περιφέρειάς μας, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ως προς τις υπόλοιπες καθώς ένα διακύβευμα της περιοχής μας αφορά σε ευαίσθητα και σύνθετα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. 
Ο εκδημοκρατισμός της διοίκησης στην εκπαίδευση υπήρξε και εξακολουθεί να αποτελεί προεξάρχον αίτημα του κλάδου. Η νέα εκπαιδευτική πολιτική οφείλει να ορίσει μηχανισμούς στελέχωσης που να εξασφαλίζουν την πλήρωση από την πλευρά των υποψηφίων, των τυπικών τους προσόντων αλλά και κυρίως του δημοκρατικού τους ήθους (ισχυροποίηση δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών) Όσοι και όσες υπηρέτησαν τις προηγούμενες μνημονιακές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές δεν είναι αποδεκτό να κατέχουν θέσεις στελεχών εκπαίδευσης, καθώς έχουν απολέσει την αποδοχή και το σεβασμό των συναδέλφων.
Ως εκ τούτου θεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική τη διάταξη της πρώην υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, άρθρο 26 παρ. 14 του Ν.3879/2010, η οποία παραμένει σε ισχύ και «επιβραβεύει» τους αποχωρούντες περιφερειακούς διευθυντές αναγορεύοντάς τους σε σχολικούς συμβούλους (οι περισσότεροι δεν έχουν καν τα τυπικά προσόντα)!

Ζητούμε την άμεση κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, γεγονός που έπραξε και η ΟΛΜΕ ήδη από τις 18 Φεβρουαρίου 2015.

1 σχόλιο:

  1. Τι να πρωτοκαταργήσουν; Θέλει μισό αιώνα να νομοθετούν συνεχώς και να εφαρμόζεται κι ο νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή