Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ Ξάνθης στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα γίνουν στις 7/5/2015 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης. Πριν από τις εκλογές θα γίνει τακτική Γενική Συνέλευση που θα ξεκινήσει στις 10πμ στον ίδιο χώρο. Για τη απρόσκοπτη συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση δόθηκε άδεια σύμφωνα με το νόμο 1264/82. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ 1μμ-7μμ.
Ο αριθμός των αντιπροσώπων των ΕΛΜΕ στο συνέδριο υπολογίζεται με βάση το συνολικό αριθμό των μελών που θα ψηφίσουν (1 αντιπρόσωπος ανά 100 ψηφίσαντες). Επομένως, για τη σωστή εκπροσώπηση της Ξάνθης στο συνέδριο, επιβάλλεται η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών στις εκλογές.

Η κατάθεση υποψηφιοτήτων θα γίνεται μέχρι τις 12μμ της Δευτέρας 4/5/2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΜΕ (elmexanthis@gmail.com). Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του ΔΣ. Για την ενημέρωση των συναδέλφων/ισσών τα ψηφοδέλτια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ από την Τρίτη το πρωί.
Στις εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εκτός των μόνιμων εκπαιδευτικών, έχουν οι αναπληρωτές/τριες, οι Α.Μ.Ω. και οι ωρομίσθιοι/ες όπως επίσης και οι αποσπασμένοι συνάδελφοι σε υπηρεσίες εκτός δευτεροβάθμιας και οι συνάδελφοι/ισσες που έχουν διατεθεί στην Α/βάθμια Εκπ/ση ή τα μειονοτικά σχολεία. Οι συνάδελφοι/ισσες που δεν είναι γραμμένοι/ες στην ΕΛΜΕ ή δεν είναι τακτοποιημένοι/ες οικονομικά μπορούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους πριν την ψηφοφορία.

Στα Συνέδρια της ΟΛΜΕ συζητούνται και αποφασίζονται οι τα αιτήματα του κλάδου και διαμορφώνεται το πολιτικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ. Οι αποφάσεις των συνεδρίων είναι δεσμευτικές για όλο τον κλάδο και ανατρέπονται μόνο με άλλο συνέδριο. Από τους/τις αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν στο συνέδριο θα εκλεγεί και το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ.


4 σχόλια:

  1. Απολογισμό πεπραγμένων του ΔΣ τς ΟΛΜΕ θα δούμε; Αυτό είναι πάντα το πρώτο θέμα της συγκεκριμένης ΓΣ. Επίσης καλό θα ΄ταν να ενημερωθούν για τα ψηφίσματα, τα οποία όπως λέτε είναι δεσμευτικά, του προηγούμενου συνεδρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία Λουκοπούλου23 Απριλίου 2015 στις 3:56 μ.μ.

    Αν καταφέρουν και βγάλουν έναν κοινό απολογισμό πεπραγμένων!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή