Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Καταγγελία του νομαρχιακού τμήματος Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΞΑΝΘΗΣ
( Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου )

Η καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, αφού για πάνω από τρία χρόνια λειτούργησε  με μία μόνο μόνιμη γιατρό, κλείνει. Η μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών αποδεκάτισαν την κλινική, αφού πριν από μερικά χρόνια λειτουργούσε με πέντε μόνιμους γιατρούς, οδηγώντας την έτσι σε υπολειτουργία και τελικά σε θάνατο. Όταν μία ολόκληρη γενιά γιατρών και νοσηλευτών έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό, είναι ντροπή να επικαλείται οποιοσδήποτε έλλειψη προσωπικού.
 Εδώ και καιρό έχουμε αναδείξει την προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου η οποία πλέον βασίζεται ξεκάθαρα στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν οι λιγοστοί εργαζόμενοι του. Η διάλυση της δημόσιας υγείας δεν είναι  “καλή διαχείρηση δημοσίου χρήματος “ όπως διατείνονται πολλοί, αλλά είναι μία ξεκάθαρη ταξική επιλογή, που κάνει δώρο την υγεία στους μεγαλοεπιχειρηματίες, αδιαφορώντας για την υγεία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων . Αποτέλεσμα αυτής της ολέθριας τακτικής είναι η αδυναμία αντιμετώπισης σοβαρών καρδιολογικών περιστατικών σε έναν ολόκληρο νομό, αφού αυτά θα πρέπει να διακομίζονται σε νοσοκομεία όμορρων νομών με ασθενοφόρα. Η εικόνα λοιπόν, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, θα είναι τριτοκοσμική.
Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση, τόσο στο πρόβλημα της καρδιολογικής κλινικής, όσο και στα υπόλοιπα προβλήματα που έχουμε αναδείξει στον τομέα της υγείας.
Απαιτούμε να αποδοθούν οι πολιτικές και διοικητικές ευθύνες σε όλους όσοι οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το τραγικό σημείο.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης την Τρίτη στις 6 το απόγευμα, για να διαδηλώσουμε για την υγεία μας.

Ο Πρόεδρος: Ι. Μπούτος        
Ο Γ.Γραμματέας: Γ.Βασιλειάδης

3 σχόλια:

 1. Να μπούν στη στενή όλα τα λομόγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μικρή η συμμετοχή του κόσμου κι ακόμη μικρότερη των συναδέλφων μας. Προφανώς ισχύει, όπως έγραψε κι ο αείμνηστος Cipolla, το "Εγώ ελπίζω να τη βολέψω"...

  Όταν θα έρθει το έμφραγμα εύχομαι να υπάρχει η καρδιολογική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή το πρόβλημα έχει πολλές παραμέτρους, ίσως η λύση δεν είναι η διαδήλωση. Πάντως ο καναπές σίγουρα δεν είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή