Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πρόσκληση προς τους γονείς για ενημερωτική συνάντηση

Αγαπητοί γονείς,
Ο νόμος για το "νέο λύκειο" που θα εφαρμοστεί από φέτος στην Α' Λυκείου, απομακρύνει ακόμη περισσότερο το δημόσιο σχολείο από το σκοπό μιας ουσιαστικής, ολόπλευρης μόρφωσης, και καλλιέργειας της κριτικής σκέψης μετατρέποντάς το, εκτός των άλλων, σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο αφού υποχρεώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες να δώσουν τέσσερεις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε τρία χρόνια.
Ειδικά φέτος, η ύλη στην οποία θα εξεταστούν τα παιδιά σας δόθηκε στα μέσα του Φλεβάρη, πολύ αργά για οποιοδήποτε προγραμματισμό. Επιπλέον, η τράπεζα θεμάτων, από την οποία θα επιλέγονται τα θέματα εξετάσεων σε όλα τα μαθήματα σε ποσοστό 50%, δεν είναι ακόμη έτοιμη, ούτε γνωρίζουμε πως ακριβώς θα είναι τα θέματα αυτά και πως θα επιλεγούν.

Σας καλούμε την
Πέμπτη 10/4/2014 στο Εργατικό Κέντρο, στις 8μμ
για να σας ενημερώσουμε, να σας μεταφέρουμε την αγωνία μας σχετικά με το δημόσιο σχολείο όπως διαμορφώνεται στις νέες συνθήκες και να συζητήσουμε τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

1 σχόλιο:

  1. Στο sms που στείλατε γράφετε κάπου " (ιδιαίτερα για την Α λυκείου) " . Αντικαταστήστε το "ιδιαίτερα" με το "συγκεκριμένα". Δημιουργούνται επικίνδυνοι συνειρμοί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή