Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Διευθυντές/τριες Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας: ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ, ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr, ιστολόγιο: http://aelmeahaias.wordpress.com
Πάτρα, 04/04/2014


Την Τρίτη 1 Απρίλη μετά από ανοικτό κάλεσμα του ΔΣ και της Γ.Σ. συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας οι μισοί περίπου Διευθυντές/Διευθύντριες των σχολείων της περιοχής μας.
Μετά από γόνιμη συζήτηση, όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα τα σχετικά με την αντίσταση του κλάδου στην ΑΕΕ, προέκυψε με πρωτοβουλία των Διευθυντών το παρακάτω ψήφισμα:

ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ…

Οι Διευθυντές /Διευθύντριες σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης για την εφαρμογή της ΑΕΕ και συγκεκριμένα μετά την εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου με την οποία υποχρεώνει τους Διευθυντές των σχολείων να συγκροτήσουν και να στελεχώσουν οι ίδιοι τις ομάδες εργασίας για την εφαρμογή της ΑΕΕ στις σχολικές μονάδες, δηλώνουν την αντίθεσή τους διότι:
1. Ακυρώνει τον θεσμικό ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως αυτός ορίζεται από την ίδια την κείμενη νομοθεσία.
2. Μετατρέπει σε μονοπρόσωπο παιδαγωγικό φορέα διοίκησης το σχολείο, παρακάμπτοντας τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.
3. Το «εντέλλεσθε» του Υπουργού Παιδείας δημιουργεί ρήξη στη σχολική κοινότητα. Φέρει τους Διευθυντές απέναντι στους καθηγητές των σχολείων τους και στα σωματεία.
4. Οι διευθυντές των σχολείων έχουν επιλεγεί με νομικό πλαίσιο το οποίο επικαλείται η συγκεκριμένη εγκύκλιος (ΥΑ Φ.353.1/324/105657/Δ1, ΦΕΚ Β 1340 2002, άρθρο 37, παρ. 15 «Αρμοδιότητα προϊσταμένων, διευθυντών, υποδ/ντών σχολικών μονάδων και ΣΕΚ») ώστε να εκτελούν αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, όταν συγκαλούνται νόμιμα και όχι το αντίστροφο.
5. Οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων με ομοφωνία ή πλειοψηφία για μη συγκρότηση «ομάδων εργασίας» αποτελούν «απόφαση» μη συγκρότησης ομάδων εργασίας με συγκεκριμένο σκεπτικό και όχι «αδυναμία» συγκρότησης.
6. Η δεδομένη μη ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τέτοιας βαρύτητας και ευθύνης έρευνες και αξιολογήσεις εγκυμονεί κινδύνους για λανθασμένες εκτιμήσεις-βαθμολογήσεις που μπορεί να λειτουργήσουν σε βάρος των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.
7. Η  ανάγκη προστασίας του κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας στα σχολεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία και πρωτίστως για εμάς τους  Δ/ντές. Δηλώνουμε, λοιπόν, διατεθειμένοι να βοηθήσουμε αποτελεσματικά στη διατήρηση του δημοκρατικού κλίματος για να προστατέψουμε τις συλλογικές διαδικασίες, σεβόμενοι παράλληλα και τις αποφάσεις του οργανωμένου κλάδου.

04-04-2014

Οι Διευθυντές και Διευθύντριες μέλη της Α΄  ΕΛΜΕ Αχαΐας
Ακολουθούν 21 υπογραφές που βρίσκονται στη διάθεση του Δ.Σ.
******
Οι υπόλοιποι δ/ντές-δ/ντριες μπορούν να συνυπογράψουν, κατά το δυνατό μέσα στην υπόλοιπη εβδομάδα, μέσω του e-mail της Α΄  ΕΛΜΕ (aelmeahaias@yahoo.gr).

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                          Μπούρδαλας Παναγιώτης

5 σχόλια:

 1. Μπα!!!! Ξεπληρώνουν γραμμάτια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στη Ξάνθη, οι 8 στους 10, έχουν φιλήσει κατουρημένες ποδιές για να γίνουν διευθυντές/ντριες..όπως
  λέει ο πάνω..γραμμάτια ;) φοβισμένα ανθρωπάκια, που βγάζουν τα συμπλέγματα τους, στους συναδέλφους.

  ...επίσης, είναι τραγικό, να βάζει τέτοιες αναρτήσεις το ΔΣ της Ελμε Ξάνθης, όταν και τα δικά τους συντρόφια, ακολουθούν πιστά την αξιολόγηση και τη συγκρότηση ομάδων...είστε αναξιόπιστοι, μόνο λόγια..το σύστημα και την κυβέρνηση θα τη ρίξετε με μεγαλοστομίες, φούσκες, φανφάρες και φούμαρα...από πράξεις, μηδέν....α συγνώμη..απεργία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρόκειται για σοβαρό κείμενο και δείχνει ότι η ελμε αχαϊας δεν προσπάθησε να επιβάλει τις αποφάσεις της αλλά προχώρησε στη σύνταξη ενός κειμένου που αναδεικνύει τα προβλήματα της ΑΕΕ. Δεν προσπάθησε να θέσει στο περιθώριο τους διευθυντές,δεν τους μεταβίβασε τη καυτή πατάτα της αναχέτησης της ΑΕΕ, δεν προχώρησε σε ανούσιες και στημένες καταγγελίες. Το κείμενο αυτό δείχνει τη γύμνια του δικού μας ΔΣ. Άραγε διδάσκεστε από αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή