Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Αποσπάσεις περιμένουν την υπογραφή του υπουργού. Ενημέρωση από αιρετούς ΚΥΣΔΕ

Αποσπάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την 14η/10 περιμένουν ακόμη(!) την υπογραφή του υπουργού, μας ενημερώνουν οι αιρετοί στο ΚΥΣΔΕ.  Ακόμη, ζητούν την άμεση αποδέσμευση των ήδη αποσπασθέντων από τις διευθύνσεις που υπηρετούν.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή: 

Την Πέμπτη 14/10 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στην οποία εγκρίθηκαν 525 αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ05, ΠΕ06,ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ16, ΠΕ32 και ΠΕ19-20.


Oι συνεχείς προσπάθειές μας όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς και οι παρεμβάσεις της ΟΛΜΕ και η συνεργασία των συναγωνιστών αιρετών των ΠΥΣΔΕ για την καταγραφή των πραγματικών κενών και πλεονασμάτων, είχαν ως θετικό αποτέλεσμα την πραγματοποίηση πολύ μεγαλύτερου αριθμού αποσπάσεων από τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου.

Οι αποσπάσεις δεν έχουν  ανακοινωθεί, αφού δεν έχουν ακόμη υπογραφεί από τον υπουργό. Είναι ευθύνη του υπουργού και αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, να υπογραφούν και να ανακοινωθούν άμεσα.

Συγχρόνως η ηγεσία του υπουργείου πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην διαδικασία καταγραφής των πραγματικών κενών και πλεονασμάτων, ώστε να πραγματοποιηθούν και οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και  και για τους υπόλοιπους κλάδους των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας.

Τέλος τονίζουμε την αναγκαιότητα της άμεσης αποδέσμευσης από τις Διευθύνσεις των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών, καθώς και  της υλοποίησης  της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας για διορισμούς αναπληρωτών.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Γρηγόρης Καλομοίρης, αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ    Χρήστος Φιρτινίδης, αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου