Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στη διαθεσιμότητα

Από τις 22/7/13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το ν.4172/13. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών σε δομές του Υπουργείου Παιδείας.
            Καταγγέλλουμε την πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
            Την ίδια στιγμή επίσης, χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής). Που είναι το ενδιαφέρον των υπευθύνων για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων; Που είναι οι Εισαγγελείς που ενεργοποιούνται μόνον όταν κινητοποιούνται οι μαθητές;
            Σε συνεργασία με το συντονιστικό των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα, καλούμε σε Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 14/11 και την Παρασκευή 15/11 στην Αθήνα.

Η κινητοποίηση θα περιλαμβάνει:
ΠΕΜΠΤΗ 14/11
Συλλαλητήριο στα προπύλαια, στις 12.30 μμ, με δίωρη στάση εργασίας (12 -2 μμ και 2-4 μμ) . Καλούμε σε συμμετοχή όλους τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.
Το απόγευμα στις 6 μμ, με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα οργανώνουμε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας με συναυλία. Ακολουθεί ολονυκτία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11
Αποκλεισμός του Υπουργείου Παιδείας. Ακολουθεί συνέλευση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Απαιτούμε:
-Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα στα σχολεία
-Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν.
Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 14 ΚΑΙ 15/11 (επικοινωνήστε με τα μέλη του ΔΣ)
Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης ενάντια στις διαθεσιμότητες στις 14 και 15/11, καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ σε συνεννόηση με τις τοπικές επιτροπές αγώνα και την ΟΛΜΕ, να οργανώσουν τη μετάβαση στην Αθήνα των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, με πούλμαν. Τα έξοδα θα καλυφθούν από την ΟΛΜΕ. Παράκληση να υπάρξει συνεννόηση γειτονικών ΕΛΜΕ ούτως ώστε τα πούλμαν να έχουν πληρότητα. Ενημερώστε προηγουμένως και την ομοσπονδία.
Υπενθυμίζουμε την αναγκαιότητα της λειτουργίας των επιτροπών αγώνα των ΕΛΜΕ. Καλούμε τα ΔΣ να συμβάλουν στην ενεργοποίηση ή τη δημιουργία (όπου δεν υπάρχουν)  των επιτροπών αγώνα και με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα.  Οι επιτροπές αγώνα μαζί με τα ΔΣ θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν για την επιτυχία τόσο αυτής της κινητοποίησης, όσο και γενικότερα στο πλαίσιο των άλλων δράσεων και κινητοποιήσεων των ΕΛΜΕ.

Για την αποτελεσματικότερη ανάδειξη των προβλημάτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ  καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να αποστείλουν στην ομοσπονδία, μέχρι την Τετάρτη 13/11/13 στοιχεία από τα σχολεία για τα κενά εκπαιδευτικών και για τον αριθμό των μαθητών που είχαν γραφτεί στους τομείς που τελικά δεν λειτούργησαν λόγω της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών. Καλό είναι να ζητηθούν έγγραφες απαντήσεις από τους διευθυντές των σχολείων. Επίσης να συλλεχθούν και να αποσταλούν στην ομοσπονδία δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου