Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τον αριθμό των μαθητών/τριών στην τάξη

Καταγγέλλουμε  την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να προχωρήσει σε νέα αύξηση του ανώτατου αριθμού στην τάξη ή το τμήμα στα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια.
Συγκεκριμένα  με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος και μάλιστα  τις ημέρες που οι εκπαιδευτικοί απεργούσαν ενάντια σ’ αυτή  την πολιτική με συμμετοχή πάνω από 90%, ορίζεται μεν ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη  οι 27, αλλά «σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση του οικείου Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης μπορεί να γίνει προσαύξηση κατά 10%.»
Ουσιαστικά με αυτή την απόφαση επανερχόμαστε στους 30 μαθητές στην τάξη. Το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί τον αυξημένο αριθμό των μαθητών στην τάξη,  μαζί με τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων, τις καταργήσεις υποστηρικτικών δομών, καθώς και τις προωθούμενες εκπαιδευτικές αλλαγές στα ωρολόγια   προγράμματα, για να δημιουργήσει τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και να ωθήσει χιλιάδες  συναδέλφους  μας στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Όλες αυτές οι αποφάσεις λειτουργούν διαλυτικά στην εκπαιδευτική διαδικασία και υποβαθμίζουν δραματικά την εκπαίδευση των παιδιών.

Απαιτούμε:
20 μαθητές στην τάξη τώρα.
Ακύρωση αυτής της Υπουργικής απόφασης.
Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΔΕ.
Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση.

Κανείς εκπαιδευτικός, κανείς μαθητής δεν περισσεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου