Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σχετικά με τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων

Γραφείο 105, 1οςόροφος
Μπρωκούμη 30, 67100 Ξάνθη
Τηλ& Φαξ: 2541028230
Κιν. 6972121615
Κιν. 6972870680
elmexanthis.blogspot.com
Προς: Σχολεία Ξάνθης, ΔΣ της ΟΛΜΕ
Κοινοποίηση: Σύνδεσμοι σχολείων, ΜΜΕ


Αρ. Πρ. 521

Ξάνθη, 17/5/2013


Θέμα: Σχετικά με τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων

Συνaδέλφισσες. Συνάδελφοι
Ζητήθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις που προκηρύχτηκαν για τις 14/5/2013, η στήριξη του συνδικαλιστικού μας σωματείου, η συσπείρωση του κλάδου γύρω από το ΔΣ της ΟΛΜΕ και το δυνάμωμα της διαπραγματευτικής του ικανότητας. Ο κλάδος δυναμικά και με πρωτοφανή μαζικότητα των συνελεύσεων συσπειρώθηκε γύρω από το συνδικάτο του.
Όμως αυτή τη στιγμή της μέγιστης συσπείρωσης του κλάδου το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Στη Γενική Συνέλευση των προέδρων επικυρώνονται οι αποφάσεις των ΕΛΜΕ. Το ερώτημα «αν υπάρχουν ή όχι οι προϋποθέσεις για να γίνει η απεργία» που τέθηκε στη συνέλευση των προέδρων δεν αναφερόταν στην εισήγηση της ΟΛΜΕ, δεν συζητήθηκε στις Γενικές Συνελεύσεις και οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ δεν είχαν τη σχετική εξουσιοδότηση. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι πρόεδροι ψήφισαν λευκό, το οποίο από την ΟΛΜΕ ερμηνεύτηκε ως «όχι» και έτσι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα  της ψήφου χιλιάδων εκπαιδευτικών για απεργία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης αισθάνεται οργή και απογοήτευση για τους απαράδεκτα ερασιτεχνικούς χειρισμούς του ΔΣ της ΟΛΜΕ οι οποίοι αποδείχτηκαν επικίνδυνοι για τον κλάδο και τις διεκδικήσεις του. Στηρίζουμε τις ελπίδες μας στο συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα γίνει στα τέλη Ιούνη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Καλούμε τον κλάδο να μη σκύψει το κεφάλι. Ο πρώτος μας στόχος είναι η άρση της επιστράτευσης για να δούμε πώς θα κινηθούμε από κει και πέρα. Το σχολείο το Σεπτέμβρη δεν θα είναι το ίδιο. Έρχεται πρώτη και σίγουρη η απόλυση των συναδέλφων/ισσών αναπληρωτών/τριών, η άρση της νομιμότητας, οι συγχωνεύσεις σχολείων, η αύξηση των μαθητών/τριών στην τάξη, οι μεταθέσεις στην επικράτεια, η τιμωρητική αξιολόγηση, το νέο πειθαρχικό, οι απολύσεις, η συνεχής απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Το βάρος των προτάσεων και των αποφάσεων πρέπει να πέσει στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που οφείλουμε να κρατήσουμε μαζικές.

Ας ετοιμαστούμε για την επόμενη μάχη και ας προχωρήσουμε ενωμένοι σε νέους αγώνες.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
H Πρόεδρος
Λουκοπούλου Μαρία
Ο Γραμματέας
Ψωμακέλης Κλεομένης

1 σχόλιο:

  1. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ μια χαρά στάθηκε στο ύψος του. Σας παραπλάνησε για άλλη μια φορά, ακόμη κι αν κάποιοι συνάδελφοι επιχειρηματολογούσαν για το αντίθετο.

    Δυστυχώς για άλλη μια φορά εσείς φαίνεστε οι υπόλογοι, μιας και με εσάς έχουμε επαφή.

    Δυστυχώς εσείς πιέζατε για στήριξη στο μόρφωμα που λέγεται ΟΛΜΕ.

    Πότε θα καταλάβετε ότι οι κομματικοί σας πατρόνες ενδιαφέρονται μόνο για τη βολή τους, για να μη χρησιμοποιήσω καμία βαρύτερη έκφραση;

    Τι περιμένετε για να τους αντισταθείτε;

    Και καλό θα ήταν να προτείνετε εσείς ένα είδος αντίστασης προς τους ηγέτες του μορφώματος. Ή αν μας ζητήσετε την άποψή μας, να είστε κι έτοιμη να την υιοθετήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή